Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós karamellkrém torta sütés nélkül

Mogyorós karamellkrém torta sütés nélkül
Mogyorós karamellkrém torta sütés nélkül
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu, egy sztracsatellás sütemény és egy karamellás mogyorós süti kombinációjaként gondoltam újra, és alkottam meg kisfiam 1. születésnapjára. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

A krémhez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krém elkészítése: 1 liter tejet felmelegítünk. Közben egy külön lábasban a cukrot karamellizáljuk. Ha folyékony, a tejbe öntjük, majd ha elolvadt, hozzáadjuk a csipet sót, búzadarát, vanília aromát, a tojások sárgáját, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a 20 dkg margarinnal habosra keverjük.
  2. A torta összeállítása: egy 26 cm-es kapcsos tortaforma belső falára sütőpapírt vágunk. A babapiskótákat a tejben elkevert cukros rumos kávéba mártogatjuk, de csak éppen egy kicsit, vigyázni kell, nehogy elázzon. A tortaforma közepébe keresztbe teszünk egy sor piskótát, majd minden üres részt megtöltünk, de ügyelve arra, hogy egyforma irányba álljanak a piskóták. Erre rákenjük a krém felét. Rászórjuk a tört pörkölt mogyoró felét.
  3. Következhet a piskóta ismét, de ezúttal 90°-al elforgatjuk a tortaformát, hogy a piskóták keresztezzék egymást.
  4. Ennek a tetejére jöhet a maradék krém, de egy keveset hagyjunk belőle, majd az oldalát kikenjük, esetleg habzsákkal díszítjük. 
  5. A tetejét megszórjuk a maradék mogyoróval, de ebből is hagyunk az oldalára.
  6. Hűvös helyen 4-5 órát hagyjuk állni. Lekapcsoljuk a tortaformát, a sütőpapírt lehúzzuk. Bekenjük az oldalát a maradék krémmel, és beszórjuk a maradék mogyoróval.
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 925
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós krémes torta, mogyorós karamellás babapiskótás krémes torta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
tej 1 l
margarin 20 dkg
búzadara 1 bögre
cukor 1 bögre
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojássárgája 2 db
1 csipet
babapiskóta 30 db
kávé 1 dl
tej 2 dl
sütő rum 1 teáskanál
törökmogyoró 10 dkg