Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós kétszersült

Mogyorós kétszersült
Mogyorós kétszersült
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban anyukám nagyon gyakran sütötte ezt a süteményt, gondoltam, megosztom veletek!

hozzávalók / 6 adag

tészta

tojáshab

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből a margarinnal a tojássárgájával és a sütőporral tésztát gyúrunk. Nehezen áll össze! Egy órát pihentetjük.
  2. A tésztát kb. 2 milliméteresre kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle, amit 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütünk, majd benne hagyjuk a tepsiben!
  3. Tetejüket vékonyan megkenjük lekvárral.
  4. Gőz fölött kemény habbá verjük a porcukrot a tojásfehérjével, majd habzsákba tesszük, és a lekváros tallérkák tetejére nyomjuk.
  5. Befejezésként 1-1 földimogyorót (sótlan) vagy diót teszünk rá, és visszatesszük a sütőbe 10 percre 150 fokra légkeveréssel, hogy a tojáshab megkeményedjen és aranybarna színt kapjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kisanci

Mióta szakács: 2015.07.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos mogyorós tallér, sárgabaracklekváros tallér mogyorós tojáshabbal, tojáshabos aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

673
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 3 db
sütőpor 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 5 ek
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
földimogyoró 10 dkg