Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós kifli Glaser konyhájából

Mogyorós kifli Glaser konyhájából
Mogyorós kifli Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát előkészíthetjük este, be a hűtőbe, reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni, formázzuk, kelesztjük és sütjük. Mogyoró helyett elkészíthetjük mákkal, dióval, lekvárral vagy csak üresen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához és a kenéshez:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a mogyorót, a mazsolát és a rumot, egyet rottyantunk rajta, és hűlni hagyjuk.
  2. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a feloldott élesztőt, és kevés liszttel eldolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, 2 tojássárgáját és a vajat, dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára kell.
  4. A tésztát kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk, elosztjuk rá a tölteléket, és kiflikké tekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva további 20-25 percig kelesztjük, majd megkenjük a kevés tejjel elkavart maradék tojássárgájával.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós-mazsolás kifli, kelt kifli mogyorós töltelékkel, rumos-mazsolás-mogyorós kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

733
friss élesztő 12 g
tej 125 ml
kenyérliszt BL80 250 g
porcukor 30 g
0.5 kk
tojássárgája 3 db
vaj 60 g
tej 50 ml
cukor 75 g
törökmogyoró 125 g
mazsola 25 g
rum 1 ek