Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós kiflicskék

Mogyorós kiflicskék
Mogyorós kiflicskék
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom aprósütemény. Mogyoró helyett elkészíthetjük dióval vagy mandulával is. A már kihűlt kiflicskéket megszórhatjuk kevés porcukorral is.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához:

A nyújtáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A kétféle cukrot elkeverjük a mogyoróval.
  3. A cukros-mogyorós keverék ¼-ét munkalapra szórjuk.
  4. A tészta ¼-ét az előkészített munkalapon 26 cm átmérőjű körre nyújtjuk, majd 16 cikkre vágjuk, mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 16-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 270
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos törökmogyorós kifli, édes kiflik mogyoróval, mogyorós kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
vaj 200 g
krémsajt 200 g
finomliszt 300 g
cukor 100 g
barna cukor 100 g
törökmogyoró 100 g