Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós kosárkák meggylekvárral

Mogyorós kosárkák meggylekvárral
Mogyorós kosárkák meggylekvárral
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén rengeteg hatalmas szemű mogyorót szedtünk a Duna parton és az jutott eszembe róla, mi lenne ha valami mogyorós süti lenne a következő projektem. Persze az alábbi süti még nem a hétvégén szedett mogyoróból készült, hiszen egyrészről száradnia kell, másrészről megtörni sem lett volna még időm, de inspirációnak mindenképpen nagyon jó volt. Így hamar neki is láttam a sütésnek, amíg a család ebéd után sziesztázott.

 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a cukrot és a kockára vágott vajat robotgépbe töltjük és pár másodperc alatt morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ha nem állna össze, akkor egy kis hideg vizet adunk hozzá. Folpackba csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. A végén hozzáadjuk a mogyorót és a lisztet.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Köröket szaggatunk belőle, amelyet szilikon muffinformába teszünk. Ha nem szilikon a muffinforma, akkor szerintem érdemes egy kicsit kivajazni. Minden tésztára teszünk egy kiskanál lekvárt, majd arra a mogyorós tölteléket.
  4. 160 C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc. Kivesszük a formából a kosárkákat és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a kosarak tetejére, majd a cukrozott mogyoróval díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lélekkonyha

Mióta szakács: 2013.12.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorótöltelékes-meggylekváros kosárkák, mogyorós-meggylekváros aprósüti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

788
vaj 100 g
finomliszt 200 g
porcukor 40 g
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 55 g
porcukor 40 g
tojás 1 db
törökmogyoró 40 g
finomliszt 1 púpozott ek
meggylekvár 5 ek
fehér csokoládé 40 g
krokant 1 ek