Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós muffin Nutellával®

Mogyorós muffin Nutellával®
Mogyorós muffin Nutellával®
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vannak olyan muffinok, melyeket kis méretben, de annál művészibb díszítéssel készítenek el. Ugye nehéz ellenállni az olyan, Nutellával töltött muffinnak, aminek a tetejét sült tojáshab díszíti? Itt nincs más választás mint megkóstolni.

hozzávalók / 6 adag

A muffinokhoz

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel a sütőt 170°C-ra, és helyezzük a sütőrácsot középállásba. Habverővel 5 percig verve habosítsuk fel a vajat a cukorral. Majd keverjük bele a tojásokat és az őrölt mogyorót. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval, majd adjuk hozzá az előbb elkészített vaj és tojás keverékét.
  2. Kanalazzuk a tésztát 10 papír muffinformába, süssük 20-25 percig (vagy amíg a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a tészta). Hagyjuk a muffinokat egy rácson kihűlni.
  3. Egy kis kés segítségével vágjuk le minden muffin tetejét, és kanállal vájjunk ki egy picit a tésztából (a muffin tetejét később újra felhasználjuk). Egy nyomózsák segítségével töltsük meg a muffinokat egyenként 15 g Nutellával®, és tegyük vissza a tetejüket.
  4. Egy kis lábasban hevítsünk fel 150 g cukrot és vizet, amíg el nem éri a 118°C-ot. Közben verjük fel a tojásfehérjéket egy tálban egy elektromos habverővel, miközben részletekben hozzáadagolunk 35 g cukrot, amíg a hab kemény nem lesz. Amikor a cukorszirup eléri a 118°C fokos hőmérsékletet, kapcsoljuk a habverőt magasabb fokozatba, és öntsük a szirupot a keverékbe a tál oldalánál. Verjük tovább a habot, amíg a tál oldala langyos nem lesz.
  5. Töltsük a habot egy nyomózsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére.
  6. Konyhai gázpisztoly segítségével karamellizáljuk a habot, vagy ha ilyen nincs, akkor helyezzük a sütő grillje alá, amit a legmagasabb hőmérsékletre állítunk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nutella

Mióta szakács: 2016.12.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás muffin, habos cupcake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
cukor 220 g
tojás 2 db
törökmogyoró 120 g
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
tej 120 ml
nutella 150 g
tojásfehérje 2 db
cukor 185 g
víz 50 g