Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós muffin rebarbarával

Mogyorós muffin rebarbarával
Mogyorós muffin rebarbarával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fehércsokis-rebarbarás muffinhoz hasonlóan ez is a "szenvedélyes szakács" (The Passionate Cook)  blogjáról származik. Ő azt állítja, hogy a barnára olvasztott vaj egy másik dimenzióba helyezi a tészta ízét. Én őszintén szólva ezt nem vettem észre, de kétségtelenül finom a süti! Amely eredetileg amúgy dióval készül, én a mogyorót jobban szeretem.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat serpenyőben barnulásig olvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. Alaposan összekeverjük a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot.
  3. A mogyorót elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a száraz hozzávalókat a nedvesekhez mixeljük.
  4. A rebarbaraszárak fás végét levágjuk, megtisztítjuk, és 1 cm-es darabkákra vágjuk őket.
  5. A rebarbarát a tésztához adjuk, és 12 kapszlival bélelt muffinformába töltjük a cuccost.
  6. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük a muffinokat.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás-mogyorós muffin, diós-rebarbarás muffin, rebarbarás-diós muffin, rebarbarás muffin dióval, rebarbarás muffin mogyoróval, mogyorós-rebarbarás muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
vaj 80 g
barna cukor 150 g
tojás 2 db
joghurt 160 g
törökmogyoró 100 g
finomliszt 200 g
sütőpor 0.5 csomag
rebarbara 200 g