Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-nutellás sajttorta

Mogyorós-nutellás sajttorta
Mogyorós-nutellás sajttorta
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a mogyoró szezon, így ideje kihasználni, és elkészítettem ezt a finomságot.

hozzávalók / 5 adag

Alap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. Egy 10 szeletes tortakarikát kibélelünk zsírpapírral.
  2. A háztartási kekszet ledarálva összekeverjük a kakaóporral és az olvasztott vajjal, majd a tortakarikába öntjük, és jól ellapogatjuk, ez lesz a sütemény alja.

Krém

  1. A mascarponét, a porcukorral, nutellával kihabosítjuk. A mogyorót megpirítjuk, és durvára törve a krémhez hozzákeverjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a krémmel, rátöltjük a kekszalapra, szépen elsimítjuk, majd egy estére vagy egy fél napra a hűtőben pihenni hagyjuk.
  3. Pihentetés után kiszedjük a tortakarikából, és ízles szerint díszíthetjük tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel, mogyoróval, keksszel. (Én a 2 dl felvert tejszínből vettem ki a díszítéshez.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tenma94

Mióta szakács: 2012.09.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós sajttorta, mogyorós-mascarponés torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
háztartási keksz 16 dkg
instant kakaópor 4 teáskanál
teavaj 7 dkg
mascarpone 11 dkg
porcukor 2 dkg
nutella 5 dkg
földimogyoró 7 dkg
növényi habtejszín 2 dl