Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós rózsák

Mogyorós rózsák
Mogyorós rózsák
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy tanítványomtól kapott könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe öntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníiás cukorral és az olvasztott vajjal, majd az élesztős tésztához adjuk.
  3. A tésztát összegyúrjuk, fedeles tálba csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe teszzük.
  4. Másnap lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. A  hideg vajat vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk a tészta egyik felén. A másik felét ráhajtjuk, és a tésztát 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk, és hosszában még egyszer egymásra hajtjuk. Letakarjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Újra kinyújtjuk, a műveletet megismételjük, és újra 20  percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben a sárgabarckot mixerrel pürésítjük, elkeverjük a mogyoróval, a porcukorral és a narancslikőrrel. A tojásfehérjét félig felverjük, és a masszához keverjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk.
  7. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket, és a hosszanti oldala felől feltekerjük. A tekercset 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és a tepsiben egymás mellé állítjuk.
  8. Sütőben középen 45 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, a tésztára kenjük (Szórhatunk rá durvára vágott mogyorót), és 5 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha kicsit kihűlt, óvatosan vesszük ki a formából.

  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mogyorós-aszalt barackos csiga, mogyorós kelt tészta aszalt sárgabarackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1573
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 5 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
vaj 25 dkg
aszalt sárgabarack 20 dkg
törökmogyoró 15 dkg
porcukor 6 dkg
cointreau 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek