Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós rumos torta

Mogyorós rumos torta
Mogyorós rumos torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvesztrerre készült ez a torta, egy receptes könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keverjük habosra a vízzel, közben adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, rumot majd a lisztet, amibe belekevertük a sütőport, mogyorót, zabpelyhet.
  2. A tésztát öntsük olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, és megsütjük.
  3. Amikor a tészta kihűlt, hosszába vágjuk félbe, és a felső lapot morzsáljuk szét.
  4. A tejszínhabport keverjük habosra a vaníliás cukorral és az ásványvízzel, a csokoládét reszeljük le.
  5. A habba keverjük bele a csokit, rumot és a morzsát.
  6. Kenjük a tésztára, olvasszuk meg a csokit, és díszítsük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis mogyorótorta, morzsás mogyorótorta, rumos mogyorótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kocsis_fru
kocsis_fru Mon, 2012-12-24 16:30

köszönöm a receptet, a nevelőapámmal ezt csináltuk karácsonyra :D

1280
tojás 5 db
víz 2 ek
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 ek
rum 2 ek
finomliszt 5 dkg
törökmogyoró 20 dkg
sütőpor 1 csomag
zabpehely 4 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejszínhab por 30 dkg
ásványvíz 7 dl
vaníliás cukor 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
rum 3 ek
étcsokoládé 5 dkg