Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós sütőtök szelet

Mogyorós sütőtök szelet
Mogyorós sütőtök szelet
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy újabb Joy of baking recept. Isteni, mennyei, nem is találok szavakat. A mogyoró a tésztában fantasztikus, és nagyon harmonizál a tökkel. Tessék kipróbálni, és ne felejtsük el belisztezni a fóliát sem. Én megtettem :)) de lehámoztuk a szeleteket, és még ez sem vette el a kedvemet egy következő adagtól.

hozzávalók / 4 adag

A mogyorós tésztához

A sütőtökös krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amennyiben fagyasztott sütőtökkel dolgozunk, tegyük fel a kimért sütőtököt a konvektorra/radiátorra, hogy elpárologjon belőle a fölösleges folyadék.
  2. Először elkészítjük a tésztát. A mogyorót megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Közepes lángon tegyük ezt addig, amíg meg nem érezzük a finom illatát. Ha kész, egy tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni, majd ledörzsöljük a héját, és végül mozsárban vagy robotgép aprítójában nagyon apróra összetörjük. Legyen szinte lisztszerű.
  3. A cukrot  a vajjal habverő segítségével krémesre verjük.
  4. A liszthez hozzáadjuk a mogyorót és a csipet sót, beledolgozzuk a cukros vajat, és hozzáadjuk a vanília aromát vagy esszenciát. Félkemény tésztát kapunk eredményül.
  5. Egy tepsit kivajazunk, majd lefedjük alufóliával, és azt is kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük, majd a fóliára nyomkodjuk egyenletesen a tésztánkat. Ezt olyan 15 percig sütjük a sütőben önmagában, még krém nélkül. Ha elkezd barnulni, kivehetjük.
  6. Közben elkészítjük a krémet. Az összetevőket egy nagy tálba töltjük, és összedolgozzuk a masszát.
  7. Amint kész a tészta, a tetejére öntjük a masszát, szépen eloszlatjuk a tészta tetején, és további 30-35 percig sütjük.
  8. Akkor jó, amikor már a krém közepe sem folyós. Óvatosan kivesszük, hagyjuk picit kihűlni. Az alufólia segítségével kiemeljük a tepsiből. Lehúzzuk a fóliát, és akár melegen, akár hidegen tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x33 cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 375
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós sütőtökös sütemény, sütőtök szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csigamano
csigamano Sun, 2014-10-19 13:47

Tényleg isteni recept! Eleinte szkeptikus voltam, amikor a krémet ráöntöttem, mert olyan folyós volt, de aztán ez volt a babaváró buli legnépszerübbje. :)

1021
törökmogyoró 50 g
finomliszt 130 g
1 csipet
vaj 113 g
barna cukor 110 g
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 2 db
sütőtök 400 g
barna cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk
gyömbér 0.5 tk
szegfűszeg 1 csipet
1 csipet
habtejszín 3 dl