Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-tejszínes sütemény

Mogyorós-tejszínes sütemény
Mogyorós-tejszínes sütemény
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom és egyszerű sütemény. Ha egy 26 cm-es tortaformába szeretnénk sütni, egyszerűen duplázzuk a mennyiségeket. Én most egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk a tetejére egy finom csokoládémázat is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mogyoróval és csokoládéval, majd a vajas-tojásos masszához keverjük. A végén hozzádolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, és liszttel kiszórunk. Belesimítjuk a masszát.
  4. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes mogyorótorta, kevert sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

568
vaj 120 g
cukor 120 g
tojás 3 db
finomliszt 120 g
sütőpor 0.5 csomag
törökmogyoró 120 g
csokoládéforgács 60 g
habtejszín 120 g