Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós tönkölykalács

Mogyorós tönkölykalács
Mogyorós tönkölykalács
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját mogyorófánk van, és az idei termésből készült ez a nem csak finom, de egészséges kalács. Mondanom sem kell, hogy sokkal olcsóbb mint a tönkölykalácsok a bio pékségekben.
A teljes kiőrlésű tönkölyliszt is alkalmas kelt tésztákhoz, valamennyivel több tejet vesz fel és picit tovább kell sütni, mint a fehérlisztes társait, de megéri.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remek reggeli vagy uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. 15 percig pihentetjük.
  3. A dagasztógépbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a zsiradékot, a tejet, és 10 percig dagasztjuk. Annyit lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz és amikor elválik a tészta az edény falától, akkor kész.
  4. Ekkor keverjük bele a mazsolát és a mogyorót.
  5. 1 órát langyos sütőben letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk a megkelt tésztát.
  6. 3-as fonással megfonjuk és kenyérformába még 30 percig hagyjuk újra megkelni.
  7. Sütőben 10 percig 190 fokon sütjük, majd 180 fokon még 30 percig.
  8. Ha pirul a teteje, letakarjuk közben.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 764
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tönkölykalács mazsolával és mogyoróval, mazsolás-mogyorós reform kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

692
finomliszt 200 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 300 g
tojás 1 db
tej 2 dl
vaj 6 dkg
édesítőszer 6 db
friss élesztő 3 dkg
mazsola 1 marék
törökmogyoró 5 dkg