Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorótorta

Mogyorótorta
Mogyorótorta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukorbetegeknek és fogyokúrázóknak ajánlom, mert nem édes.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Én már elkészítettem dióval és mandulával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Utána a reszelt citromhéjat, az olvasztott vajat és a liszttel öszzeforgatott mogyorót is hozzáadjuk.
  3. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a mogyorós masszába forgatjuk.
  4. Egy kerek tortaformába papírt teszünk, és beleöntjük a masszát. Megsütjük.
  5. A krémhez a mogyorót a vaníliás cukorral, a cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő tejet.
  6. Ha kihűlt, mandulalikőrrel ízesítjük.
  7. A zselatint 1 dl víz, 1 dl tejszín keverékében felfőzzük.
  8. Ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a mogyorókrémhez, és végül a felvert tejszínt is beleöntjük.
  9. A tésztára rákenjük a krémet, és a hűtőbe rakjuk. 5-6 óra hűtés után fogyasztható.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 876
elküldve: 6
receptkönyvben: 139
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukor- és lisztmentes mogyorótorta, mogyorós-tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
xilit 3 ek
törökmogyoró 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 6 dkg
mandulaliszt 3 evőkanál
törökmogyoró 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
xilit 3 ek
tej 2 dl
likőr 0.5 dl
zselatin 2 dkg
növényi habtejszín 5 dl