Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorótorta mentás eperlekvárral

Mogyorótorta mentás eperlekvárral
Mogyorótorta mentás eperlekvárral
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta friss, könnyű, pofonegyszerű és egészséges. Ajánljuk kezdő szakácsoknak, azoknak, akik gyorsan akarnak valami finomat sütni, és azoknak, akik a biztos sikerre utaznak.

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

ajánlat

A babot azért kell a tésztára szórni, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel, hanem szép sima legyen. Ügyeljünk rá, hogy a babot csak zsírpapírral lefedett tésztára szórjuk, különben a babszemek beleragadnak, és nem lehet róla leszedni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A darált mogyorót a liszttel egy tálban összekeverjük, a vajat hozzáadjuk, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ekkor a cukrot beleöntjük, ezzel is összedolgozzuk, végül a tojássárgáját és 1-2 kanál vizet is belekeverünk.
  2. A tésztát egy lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, majd egy lapos tortaformába simítjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük. A tészta tetejére egy hasonló méretűre vágott sütőpapírt fektetünk, majd babot szórunk a tetejére, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután a sütőpapírt a babbal együtt levesszük róla, és még 5 percig sütjük.
  3. A töltelékhez a mascarponét a cukorral habosra verjük. Egy külön tálban a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mascarponéba forgatjuk. A megtisztított epret (néhány darabot félreteszünk díszítésnek) kisebb darabokra vágva a krémbe keverjük, majd a formából kivett tészta tetejére simítjuk.
  4. Hűtőszekrényben jól behűtjük, majd a mentás eperlekvárral megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.

A mentás eperlekvár elkészítése

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorótorta, pofon egyszerű torta kezdőknek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
rozsliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
xilit 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg
tojássárgája 1 db
mascarpone 25 dkg
xilit 2 ek
habtejszín 1.5 dl
eper 20 dkg
eperlekvár 15 dkg
törökmogyoró 5 dkg
eper 1.5 kg
menta 3 ek
cukor 25 dkg
zselésítő befőzőszer 1 csomag