Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorótorta Tóth Bernadettől

Mogyorótorta Tóth Bernadettől
Mogyorótorta Tóth Bernadettől
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsémnek készítettem ezt a tortát születésnapjára még 11-12 évvel ezelőtt.

hozzávalók / 8 adag

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta aljának és tetejének elkészítése:

  1. A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerben daráljuk finomra.
  2. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  3. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
  4. Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből, és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan, majd lisztezzük a papírt.
  5. Gyújtsuk be a sütőt. (Gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
  6. Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
  7. Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.

A  tészta elkészítése:

  1. Állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt.
  2. Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot.
  3. Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához.
  5. Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.
  6. 20 percig süssük az előmelegített sütőben.

A krém elkészítése:

  1. Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk.
  2. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.

A torta összeállítása:

  1. A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel.
  2. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel.
  3. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit.
  4. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal.
  5. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorós torta, torta mogyorós krémmel, mogyorós tésztájú torta mogyorós krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1466
földimogyoró 200 g
xilit 2 teáskanál
tojásfehérje 6 db
porcukor 200 g
étkezési keményítő 200 g
vaj 300 g
xilit 300 g
tojás 6 db
rétesliszt 200 g
burgonyakeményítő 200 g
földimogyoró 100 g
vaj 300 g
porcukor 240 g
földimogyoró 100 g