Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas - almás rétes

Mogyoróvajas - almás rétes
Mogyoróvajas - almás rétes
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás rétest csináltam, és eszembe jutott, hogy van a polcon egy régebbi mogyoróvaj, amit még nem használtam fel semmire, csak megvettem. Úgy gondoltam, nem rontom el vele az almát, ha hozzáteszem. És tényleg finom lett!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. A cukrot edénybe tesszük, karamellizáljuk, vagyis addig olvasztjuk, míg aranybarna színe nem lesz.
  3. Az almát és a fahéjat hozzátesszük, kevés vizet aláöntve megpároljuk. A vége felé annyi  zsemlemorzsát rakunk bele, hogy ne legyen folyós. Hozzátesszük a mogyoróvajat, és elkeverjük. Langyosra hűtjük.
  4. A leveles tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. (Nem baj, ha jó sok a töltelék.) A tésztát a hosszabik oldalánál feltekerjük.
  5. A tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta piros, hólyagos lesz.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-almás leveles, almás rétes mogyoróvajjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterlunda
Gasztrobanya / eszterlunda Fri, 2012-09-21 09:49

Szia, régóta terveztem, tegnap végre elkészítettem, s el is fogyott mind... :) Amit változtattam, hogy mogyoróvaj helyett én pépeztem össze a földimogyorót, (jobb lett volna natúr, de csak sós volt itthon, ezért előbb vízbe áztattam, majd lecsöpögtettem), de csak botmixerrel, így nem lett teljesen homogén, viszont a ropogós mogyoródarabok, melyek sütés közben picit megpuhultak, még ízletesebbé tették a sütit. Továbbá az egészséges életmód jegyében a zsemlemorzsát búzakorpával helyettesítettem (nagyon magas rosttartalma van!), egyáltalán nem lehetett érezni az ízét, és szőlőcukorral kevertem a kristálycukrot. Köszönet az ötletért, nagyon harmonikus, és egészséges - ízletes desszert vált belőle!

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2012-09-22 14:42

Köszi,hogy leírtad,örülök,hogy ízlett!Jó ötlet a búzakorpa,én még nem használtam,nem is tudom,hol keressem a boltban!:)

448
leveles tészta 1 csomag
alma 3 nagy db
mogyoróvaj 250 g
zsemlemorzsa 2 ek
cukor 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
tojás 1 db