Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas bagett

Mogyoróvajas bagett
Mogyoróvajas bagett
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, minek köszönhetően, talán a joghurt-mogyorókrém páros miatt, de olyan könnyed, légies, lágy kenyeret sütöttem, mint még soha. Már amikor a félig kelt tésztát kivettem az üstből (mert nem volt több időm, szaladni kellett szülői értekezletre), éreztem, hogy nagyon kellemesen ruganyos, mégis könnyed, lágy tésztát tartok a kezemben. Príma kis kenyér lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a nádmelaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe öntjük, hozzá a joghurtot, olvasztott vajat, öregtésztát, mogyoróvajat, sikért, aszkorbinsavat, liszteket és végül a sót. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk (1,5 óra).
  3. Ha abba hagyta a dagasztást, elég fél órát gépben keleszteni, akkor már kivehetjük, deszkán átgyúrjuk, 3 cipóba osztjuk, melyeket hengerré sodrunk, bagettsütőbe helyezzük.
  4. A tészta tetejét lespricceljük langyos vízzel, bevagdossuk, 50 fokos sütőben 10 percet kelesztjük, majd felcsavarjuk  a hőt 200 fokra, átkapcsolunk légkeverésre, így 20 perc alatt készre sütjük kenyérkéinket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

joghurtos bagett, könnyű bagett, francia kenyér mogyoróvajjal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2012-05-22 19:09

Döbbenet!
Mogyoróvaj-függőként egyszer biztosan kipróbálom. :-)
Eszter

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-05-22 18:49

Kedves Fahéj!
Nagyon finom. Nem érezni direkt az ízét (ahhoz szerintem több kellene. mint 1 ek), de mégis nagyon ízletes, lágy. Mikor a tésztát megdagasztotta a gép, és csak megérintettem ujjal, akkor már éreztem, hogy ennyire lágy, mondhatom selymes kenyeret még nem készítettem a több mint 10 év kenyérsütés alatt. Darabos mogyoróvajat tettem bele (Lidl), tehát néha mogyoródarabra harapok. Szerintem szuper. Próbáld ki. Szép estét! Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-22 17:44

Kedves Éva!
Tudtam, hogy ez csak Te lehetsz! :) Nagyon profi! És milyen az íze? Érződik rajta a mogyoróvaj?
Üdv: Fahéj

531
öregtészta 25 dkg
rozsliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
vaj 3 dkg
mogyoróvaj 1 ek
melasz 2 kk
friss élesztő 1 dkg
1 ek
sikér 1 teáskanál
aszkorbinsav 1 csipet
víz 2 dl
joghurt 2 dl