Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas croissant

Mogyoróvajas croissant
Mogyoróvajas croissant
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kevés mogyoróvajam, pont elegendő erre a célra. Új üveggel kell beszereznem, annyira bejött a recept. Kicsit több babra van vele, mint egy hagyományos kiflivel, de megéri.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A meglangyosított tejet elkeverjük a mézzel és az élesztőt felfuttatjuk rajta.

  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük az alapanyagokat. Alulra a folyadékot: élesztős tej, joghurt, tojás, ecet, felülre a szilárd összetevőket: liszt és só. A tésztát dagasztóprogramon meggyúrjuk, kelesztjük.

  3. A megkelt tészta lágy, ezért alaposan lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, kerek cipócskákat formálunk belőlük, amiket aztán kb. 20 cm-es körökké nyújtunk ki.

  4. Minden kinyújtott tésztakörön egyenletesen eloszlatunk 2 dkg-nyi reszelt hideg vajat, aztán rátesszük a következő tésztaréteget és vajat. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta és a vaj. A felső rétegre már nem kerül vaj.

  5. Az így kapott vajas tésztaemelvényt óvatosan elkezdjük kinyújtani, míg kb. 44-45 cm átmérőjű kör lesz belőle. Ekkor derelyevágóval 8 egyenlő cikkre vágjuk.

  6. A cikkek alsó, széles részén elkenünk 1 evőkanálnyi mogyoróvajat, a tésztát feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol. A tetejüket tojással elkevert tejföllel megkenjük. Letakarjuk olajjal lefújt folpackkal és 1 jó órán át kelesztjük.

  7. 180 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt szép pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: burek, hamburger-buci, édes leveles, buci, briós, bagel, pita, zsemle, kifli, perec

egyéb elnevezések

croissant, mogyoróvajas péksütemény, mogyoróvajas töltött kiflicske

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
finomliszt 35 dkg
tej 0.7 dl
méz 2 ek
friss élesztő 1.7 dkg
joghurt 1.3 dl
tojás 1 db
1 kk
almaecet 1 kk
vaj 14 dkg
mogyoróvaj 8 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek