Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas csigák

Mogyoróvajas csigák
Mogyoróvajas csigák
52 perc / előkészület: 25 perc főzés: 2 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikában sajnos nem sok időm volt sütni-főzni. Sem hely, sem megfelelő alapanyag nem volt a kis szigeten, ahol a nyáron dolgoztam. Egy alkalmat kivéve nem is nagyon kotyvasztottam. Maradt viszont lisztem, meg a reggelikből némi mogyoróvajam. Volt pár ember, akivel a közös munka összehozott, és szerettem volna valamivel kedveskedni nekik, így aztán előszedtem a kedvenc, és valaha kóstolt legpuhább "csiga" alapreceptemet. (ezúttal is köszönet érte Fahéjnak) és megtöltöttem mogyoróvajjal, csináltam belőle egy bivaly adag sütit, és vittem mindenkinek, akit megszerettem az ott töltött hónapok alatt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Lehet, hogy nem az amerikai a legkifinomultabb konyha a világon - sőt, biztos - de egy dologban tuti igazuk van: a mogyoróvajhoz rengeteg lekvár dukál!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy csipet cukorral fél deci kézmeleg tejben.
  2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, és a megkelt élesztőt, majd a maradék, meglangyosított tejjel együtt puha tésztát  gyúrunk belőle. Ha összeállt, szép lassan és fokozatosan belemasszírozzuk az olvasztott vajat, hogy a tészta beigya, és még puhább legyen.
  3. Letakarva jó másfélszeresére kelesztjük.
  4. Ha megkelt, ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle.
  5. Megkenjük olvasztott vajjal.
  6. Közben a mogyoróvajat egy kisebb lábasban kicsit megmelegítjük. Nem kell nagyon, mert odaéghet, csak annyira, hogy felolvadjon, és könnyebben tudjuk kenni.
  7. Kenőtoll segítségével eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.
  8. Lazán feltekerjük, és egyenlő, másfél ujjnyi vastag részekre vágjuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket lekenjük a tojássárgákkal.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt csigák mogyoróvajjal, mogyoróvajas kelt csigák, mogyoróvajas tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-11-06 20:06

Kedves Nóri!
Olvasgatom itt ennek a guszta kis csigának a sztoriját, és mit látok! Nagyon köszönöm, amit az én csigámról írtál, megtisztelve érzem magam. A Tiedet pedig kipróbálom, kíváncsivá tett ez a mogyoróvajas változat, annál is inkább, mivel eddig ez a "hozzávaló" sosem volt jelen még a spejzomban.
Üdvözlettel: Fahéj

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2011-11-07 23:17

Kedves Fahéj,
Nagyon szíves, de hát ez az igazság...:D Ha kipróbálod, mindenképp legyen mellé dugiba egy kis lekvár :)
szép estét!
Nóra

1030
finomliszt 60 dkg
cukor 6 dkg
vaj 9 dkg
1 csipet
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
vaj 2 dkg
mogyoróvaj 10 dkg
tojássárgája 2 db