Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas satay csirke

Mogyoróvajas satay csirke
Mogyoróvajas satay csirke
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először a lányomnál ettem ilyet, és nagyon megízlett. Habár ő a szószt készen vette (itt lehet kapni), csak a húst, paprikát és a szeletelt hagymát kellett megsütni, és a készen vett szószt ráönteni. Egy jó párszor én is így készítettem, amikor úgy gondoltam, hogy jobb lenne, ha házilag főzném, és tudnám, hogy mi van benne. Aztán az interneten elkezdtem keresgélni recepteket a szószhoz. Így sikerült összehozni, ami még jobban is ízlett a családnak.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A szószhoz

ajánlat

Sima párolt rizs illik hozzá. 

Lehet, kicsit furcsán hangzik, de mi még körte vagy őszibarackbefőttel esszük. Érdemes megpróbálni, nagyon különleges ízhatást érünk el.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a szószt.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát és a chilit, vagy hozzáadjuk a chiliport.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, szójaszószt, halszószt és a citromlevet. Felöntjük a vízzel, és 5 percig főzzük.
  4. Beletesszük a mogyoróvajat, jól elkeverjük. 
  5. A keményítőt egy pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt. Félretesszük.
  6. A csirkét papírtörlővel leszárítjuk, és 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. A hagymát és a paprikát szeletekre vágjuk.
  8. Egy wokban vagy egy nagy lábosban a forró olajon először a húst (nagy lángon) kezdjük el sütni, kb. 2-3 percig fehéredésig.
  9. Rádobjuk a hagymát és a paprikát.
  10. Ha már mindezek megpuhultak, rászórjuk a petrezselymet és a koriandert. Ráöntjük a szószt és a kókusztejet.
  11. 2-3 percig még főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy ízlésünk szerint még pótolhassunk a hozzávalókból, ahogy nekünk megfelel. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 515
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, szójás csirkefalatok, csirkemell pikáns szószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sun, 2013-10-27 17:50

A mogyoróvaj ugye natúr, nem az a kakós nutellás micsoda, amit úgy általában árulnak? Olyat hol lehet kapni? Nálunk még sosem láttam boltban, külföldről hoztak nekem egyszer kb 10 éve...
Nincs ennek valami egyszerűbb formája, ami nem 20 alapanyagos (pl halszószt még sosem vettem)?

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 04:42

De igen van ennek egy egyszerubb formaja is. Ugyanis en azt hasznalom ha sietek. Itt ahol en elek a szoszt meg lehet venni a szupermarketban. Elolvastam a hozzavalokat, es az interneten kerestem hozza egy receptet, ugy hogy hazilag is el lehet kesziteni. Viszont azt nem tudtam, hogy M.O.-on lehet-e kapni ilyen szoszt keszen, ezert tettem fel a hazikeszitesut. A mogyorovaj: porkolt foldimogyorobol, pici cukor, so, es olajbol all. Persze ezt is itt keszen szoktam venni.
Remelem, hogy tudtam segiteni! Szep hetet kivanok! Veronika

643
napraforgó olaj 3 ek
csirkecomb 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
piros kaliforniai paprika 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
kókusztej 400 ml
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
chili 0.25 tk
barna cukor 2 teáskanál
citromlé 2 tk
sűrített paradicsom 0.5 ek
szójaszósz 3 ek
halszósz 2 ek
mogyoróvaj 3 ek
víz 3.75 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál