Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas szilvás-barackos crumble

Mogyoróvajas szilvás-barackos crumble
Mogyoróvajas szilvás-barackos crumble
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet azért szeretem, mert pofonegyszerű, gyors, könnyen variálható és hihetetlenül finom :) Mikor felfedeztem a receptversenyt, tudtam, hogy ezzel szeretnék nevezni. Igazi nyári finomság a crumble ropogósságával, a gyümölcsök puha édességével és a fagyi hűsítő vaníliaaromájával.

hozzávalók / 4 adag

Mogyoróvajas müzli hozzávalói

A barackos-szilvás crumble hozzávalói

ajánlat

A müzlit előre is el lehet készíteni, remek reggeli válik belőle, és lényegesen lerövidül a crumble elkészítési ideje is!

Szólj hozzá!

elkészítés

Mogyoróvajas müzli

  1. A magokat durvára összeaprítjuk, és a zabhoz keverjük.
  2. A mogyoróvajat a mézzel és az olajjal együtt, közepes lángon, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, majd a zabra öntjük.
  3. A mogyoróvajas-magos zabot sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, - figyeljünk, hogy nagyjából egyenletesen oszlassuk el a keveréket a papíron - és 180 fokon aranybarnára sütjük. (Az illatokból tökéletesen meg lehet állapítani, mikor jó már.)

A barackos-szilvás crumble

  1. A barackokat és a szilvákat megmossuk, és felszeleteljük.
  2. Közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk (9x13), majd a gyümölcsöket beleszórjuk.
  3. A felszeletelt gyümölcsöket megszórjuk fahéjjal (egy kis fahéjas cukrot is használhatunk,, így a végeredmény édesebb lesz).
  4. Konyhai robotgép segítségével elkeverjük a mogyoróvajas müzlit a puha vajjal.
  5. Végül a mogyoróvajas keveréket a gyümölcsökre halmozzuk, és 180 fokon, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Vaníliafagyival az igazi :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 9×13 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

csakbia

Mióta szakács: 2015.08.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyoróvajas müzli szilvával és barackkal, müzlis crumble, gyümölcsös mogyoróvajas müzlis crumble

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
zab 300 g
mandula 50 g
kesudió 50 g
dió 1 marék
mogyoróvaj 4 ek
méz 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
vaj 50 g
nektarin 3 db
szilva 5 db
fahéj 1 teáskanál