Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mohás torta

Mohás torta
Mohás torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványos, finom, üde zöld piskóta színezékmentesen, ami könnyű, fehér színű krémmel van megtöltve!

hozzávalók / 6 adag

piskótához

krémhez

tetejére

ajánlat

Aki szeretné, másfajta fehér krémmel is megtöltheti!!

A levágott piskótaszélt és barna részt is fel lehet használni. Én a krémes tálba tépkedem, és körbetörlöm vele az edényt. Kis tányérkára kitéve a torkos családtagok megehetik, míg a kész sütemény összeérik a hűtőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött parajpürét szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy sűrű szitába tesszük, hogy a keletkezett lé lecsepegjen. Ez kb. 2-3 óra. Az sem baj, ha egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet a szitán keresztül.
  2. A tojásokat a cukorral kemény, stabil habbá verjük. (Én ezt a műveletet egy asztali robotgép legmagasabb fokozatával végeztem.) Ezután a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a kiengedett parajpürét, majd fakanállal beledolgozzuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam ez 20x30 cm nagyságú. Előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat), és tűpróbáig sütjük, ami kb. 40 perc. Ne ijedjünk meg, a kész piskóta kívülről barna színű, de belül gyönyörű zöld!
  4. A piskótáról levágjuk a barna részt, és félretesszük. A többit négy lappá vágjuk. Az egyik zöld piskótalapot apró darabokra tépkedjük, morzsoljuk.
  5. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
  6. A krémet három részre osztjuk. Megtöltjük vele a lapokat. A torta tetejére krém kerül. A harmadik rész krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
  7. A piskótamorzsát rászórjuk a tetejére és az oldalára. Piros bogyós gyümölccsel díszítjük. Hűtőben kihűtjük szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
394 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zöld sütemény, spenótos piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Sun, 2019-10-27 09:12

Megsütöttem. Én nem morzsoltam a tetejére a zöld piskótából, csak egyszerűen megtöltöttem sima vajkrémmel és négyzetekre vágtam. Tényleg különleges süti lett belőle. A spenót ízét nem lehetett érezni. Szóval szuper! Köszi a receptet.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2019-10-27 17:00

Szia!
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez a különleges színű piskóta! Kedves egészségetekre!
Andi

dori173
dori173 Fri, 2019-10-11 09:04

Nagyon finom lett a torta, a spenót egyáltalán nem is érződött. A színe is gyönyörű lett, pedig őszintén szólva kicsit szkeptikus voltam :) Mikor még csak a képet láttam, azt hittem ételszínezővel készült, nem ismertem ezt a módszert, de nagyon bevált!! :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2019-10-11 15:22

Szia!
Nagyon örülök a sikerednek és annak is, hogy megosztottad velem. Ez a fajta piskóta egy 26 cm átmérőjű kör tortaformában is nagyszerűen mutat. További jó sütés-főzést!
Andi

536
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 ek
spenót 20 dkg
növényi tejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
piros ribizli 3 dkg
málna 3 dkg