Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Moldovai édes túrós puliszka

Moldovai édes túrós puliszka
Moldovai édes túrós puliszka
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredeti, fő forrása Gabojsza blogja. Az ő leírása, néhány más recept és a saját "reformosító" ötleteim segítségével jött létre ez a túrós puliszka recept.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverjük a mézet, a nádcukrot és a vaníliás cukrot a tojással, majd beledolgozzuk a túrót, a citromlevet és -héjat.
  2. Megolvasztjuk a margarint, és simára keverjük a joghurttal, a sütőporral és a csipetnyi sóval.
  3. A tej és a víz elegyét forrásig melegítjük, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát (vigyázat: könnyen csomósodik!).
  4. Ha megfőtt a dara (akkor jó, amikor már elválik az edény falától, ahogy kevergetjük), hozzáadjuk először a cukros-tojásos elegyet, alaposan összedolgozzuk, majd ugyanígy teszünk a joghurtos-margarinos keverékkel is.
  5. Egy kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk margarinnal, és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát.
  6. Néhány percig hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon annyira, hogy rá tudjuk fektetni a tetejére az almaszeleteket. Ízlés szerint fahéjjal is megszórhatjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  8. Miután megsült, 2-3 órát pihentetjük, hogy kihűlhessen, és megszilárdulhasson a puliszka. Így nem esik össze, szépen megtartja a formáját.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 726
elküldve: 2
receptkönyvben: 213
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes puliszkatorta túróval, almás-túrós puliszkatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mutusz
Mutusz Thu, 2012-04-12 13:15

Arpadarabol keszitettem, es lemaradt az alma a tetejerol, de hihetetlenul finom. :) Hasonlo, mint anyum regi, mamatol orokolt receptjei, de megis mas! Koszonom

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Wed, 2010-05-19 06:12

Kedves Topkapi! Nekünk nagyon bejött ez a recept. Egyszerű és gyors elkészíteni, és egyszerűen finom. Köszönjük a receptet!

293
kukoricadara 150 g
tej 3 dl
víz 3 dl
méz 8 dkg
nádcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
tehéntúró 15 dkg
margarin 5 dkg
joghurt 1.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
alma 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
margarin 1 ek