Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mongol sertéshús

Mongol sertéshús
Mongol sertéshús
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az ázsiai ételeket, erre a receptre egy amerikai oldalon találtam. Egyszerű és isteni finom. Változtattam kicsit az eredeti mennyiségeken, mert gyömbéresebben jobb, és ma délelőtt nem volt vesepecsenye a hentesnél. :)
Az eredeti receptet a favfamilyrecipes oldalán találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A keményítő és a liszt egy az egybe felcserélhető, ugyanakkor a keményítővel jobban elérhető az ázsiai ételek ragacsos állaga.

Üvegtésztával vagy rizzsel tálalva is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldabarboljuk a húst közepesen vastag csíkokra (ha túl vékony, akkor kiszárad). Megforgatjuk a csíkokat a kukoricakeményítőben, hogy vékonyan bevonja minden oldalukat. Félretesszük 10 percre.
  2. Egy kisebb lábosban a felmelegítjük az olajat, rádobjuk az apróra vágott gyömbért és a zúzott fokhagymát. Amint felcsap az illata, ráöntjük a szójaszószt és vizet, nehogy megégjen a fokhagyma. Beletesszük a cukrot és pár perc alatt összeforraljuk. Félrehúzzuk a tűzről.
  3. A csésze olajat egy nagy serpenyőben, vagy wokban felforrsósítjuk. A húscsíkokat kisebb adagonként kisütjük benne. Nem kell ropogósra sütnünk, csak süssük át, hogy ne legyen nyers. Kimerjük egy tálra és a maradék olajat kiöntjük. Visszatesszük a wokba a húst és most aranybarnásra sütjük, felöntjük a szósszal és összeforraljuk kb. 5 perc alatt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát.
  4. Van aki sűrűn szereti a szószt, egy kis vízben feloldott keményítővel vagy liszttel sűríthetjük (1 dl vízhez 2 csapott kanál).
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 371
elküldve: 2
receptkönyvben: 142
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos hús, mongol marhahús, mongol vesepecsenye

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Margekarpati
Margekarpati Sat, 2013-11-30 16:50

Ma ebédre főztem meg.Fantasztikus volt!!!!!Annyit vàltoztattam a recepten, hogy csirkemellből készítettem el.Szép napot! :-)

lindros
lindros Wed, 2013-01-23 11:39

Ez így finom, ahogy van. A neve nem befolyásolja a végeredményt.

nopara
nopara / nopara Tue, 2012-12-04 22:48

Sajnalom, ha csalodtatok, a recept neven nem valtoztattam es nem jartam mongoliaban, de biztosan finoman foznek. Udv, nopara

bmbe
Bejja / bmbe Wed, 2012-11-21 18:38

Vannak mongol ismerőseink. Megkérdeztem őket a megismerkedésünkkor, hogyan főznek Mongóliában, mivel fűszereznek és hogy mit esznek.
Náluk a fűszerezés sóból áll, esetleg medvehagyma-szerű növényből. És húst, hússal esznek!
Meg kefírt!Édességet is tejből készítenek, megszárítják (nem tudom hogy, de majd legközelebb megkérdezem) és ropogtatják, mint a cukrot a foguk alatt :-) finom! :-))
Orvoshoz az idős emberek sem járnak!!!
Viszont, amióta Magyarországra költöztek, azóta minden bajuk van.. pedig nem is öregek!
Bocsánat a kitérőért! De látszik, hogy "amerikai oldalról" való a recept.
Persze, a hagyományos mongol húskészítés nem biztos, hogy megállná a helyét a NoSalty-n :-((
És attól ez egy nagyszerű, érdekes recept! :-)

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2012-11-27 19:06

Nekem is van egy mongol munkatársam. Pont ez alapján a recept alapján kérdeztem, és mondta hogy alig esznek disznóhúst, inkább birka és bárány. A fűszerezés meg tényleg csak só, nem gyömbér és társai. Kár, hogy ennyire megtévesztő a recept neve. :(

1336
napraforgó olaj 4 ek
gyömbér 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 230 ml
víz 230 ml
barna cukor 1 bögre
sertéscomb 90 dkg
kukoricakeményítő 0.5 bögre
újhagyma 4 db
napraforgó olaj 230 ml