Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morney sauce alaprecet

Morney sauce alaprecet
Morney sauce alaprecet
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy alaprecept, végtelen felhasználási lehetőségekkel... Például lasagne, mousaka, pastitsio, töltött-sült zöldségek tetejére, töltött palacsinták töltelékébe bolognese szósszal, vagy bármilyen töltelékkel (gomba, csirke) összekeverve (canelloni). Az összes csőben sült vagy sült makarónik tetejére. Nem tudom, hogy ezt lehet-e fagyasztani, hogy mindig legyen kéznél... frissen is gyorsan kész van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a tejet.
  2. Egy vastag aljú lábosban megfuttatjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk.
  3. Elővesszük a habverőnket, és állandó keverés mellett a lisztes masszához lassan hozzáadjuk a meleg tejet.
  4. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, ráreszeljük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sajtot és a tojások sárgáját.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 40 751
elküldve: 10
receptkönyvben: 353
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas sajtszósz, sajtszósz alaprecept, szerecsendiós sajtszósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2015-10-17 21:47

Szia Koni08, persze, csak hutoben kell jol lezarva tartani, megborosodhet, semmi vesz, botmixerrel kicsit masnap atturmixolod, ugyanolyan mint a friss. Jo fozocskezest; Eva

szacsiga
szacsiga / szacsiga Sat, 2013-08-24 00:48

Jó lett, csak lehet nagyobb volt a kanalam, mert picit sűrűnek találtam. Mennyire kell sűrű legyen? Az enyémben megállt a kanál :D

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-08-27 20:19

Szia szacsiga, surunek kell lennie, ha majdnem megall benne a kanal, jo :) Udv, Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-04-14 13:12

Hasonlo, csak ezzel nem kell vacillalni amikor a tojast belekevered, hogy rantottava kapja ossze az egeszet, mert utoljara teszed bele a tuzrol leveve es a sajt kihuti egy kicsit. Ha szereted a fokhagymat... bele vele! Persze a Morney szosznak semleges ize van, hogy a tobbi etel ize, amihez hasznaljuk, jobban dominalhasson.

kitike
Kitike / kitike Sat, 2012-04-14 13:00

Ez a bechamel egy változata? Tényleg rengeteg mindenre jó :) pici fokhagyma reszelve sem rontja el.

334
tej 8 dl
vaj 3 ek
finomliszt 3 púpozott ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojássárgája 3 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint