Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morva sörgulyás

Morva sörgulyás
Morva sörgulyás
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt édesapámmal főztük meg először, aki egy cseh mesterszakácstól tanulta egy sörfesztivál alkalmával, én azóta már elkészítettem sokszor a különleges pörköltet, az eredeti nevén: Moravský pivní guláš- t.

Akik kicsit másképp is szeretnék kipróbálni a "kedvenc pörköltjüket" ki ne hagyják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ilyen ételhez sört illik inni gondolom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Üvegesre pirítjuk az a forró zsíron a hagymát és a "miliméteresre vágott" répákat
  2. Ha ez elkészült, a pörköltnél megszokott méretűre vágott husokat kissé lepirítjuk 1 evőkanál paradicsompürével keverve, majd enyhén megsózzuk.
  3. Ha levet engedett kissé, hozzáadjuk az édes törtpaprikát (nem lesütni, mert keserű lesz), felöntjük a 4 dl barna sörrel, majd így 1 óra hosszát főzzük lassú tűzön.
  4. Ezután tesszük bele a reszelt burgonyát, a maradék sört, és pótoljuk a folyadékot (ez egy szaftos, de hosszabb lével rendelkező ragus étel, mint amit általában megszoktunk).
  5. Beletesszük a maradék fűszereket és a maradék paradicsompürét. A hús megpuhulásáig főzzük további kb. 1 - 1,5 órát.
  6. Az ételnek végig lassú tűzön, kevergetve kell főnie, mert a barna sör karamellt képez, és ez sajnos segíti, hogy leégjen az alja.
  7. Tálalhatjuk juhtúrós sztrapacskával, esetleg galuskával, burgonyagombóccal de van, aki párolt káposztával fogyasztja.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 189
elküldve: 7
receptkönyvben: 204
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztro hedonista

Mióta szakács: 2012.08.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Moravský pivní guláš, cseh sörgulyás, söröspörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-07-03 10:40

Nagyon jól hangzik; napirendre tűztük a hétvégi bográcsozáshoz! Köszönöm a receptet, üdv, Torma :)

solteszanita
solteszanita Sat, 2012-09-08 13:54

Nos, most készült el.....már a kóstolgatások alapján imádom! Nálunk nagyon nyerő az ilyen bő szaftos téma, sőt, csak az ilyen igazán nyerő:)) Köszi a receptet!Ja, én puliszkát csináltam ma mellé!!!Nyamm! Üdv, Anita

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-09-06 18:05

Na ez igen...profi, mondj egy koszit az edesapadnak is...:) A reszelt burgonyabol szaft lesz benne, ugye? Ha jol kepzelem... Udv, Eva

gastro hedonista
Gasztro hedonista / gastro hedonista Thu, 2012-09-06 22:53

Köszönöm a bókot, jól képzeled, onnan van a remek szaft :) remekül sűríti az ételt. készítsd el egyszer nagy sikere lesz, legutóbb 45 főre főztem bográcsban :) és mind elfogyott üdv: GH

391
marhalábszár 75 dkg
sűrített paradicsom 3 ek
lila hagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
barna sör 0.5 l
burgonya 25 dkg
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek