Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsában sült rebarbara

Morzsában sült rebarbara
Morzsában sült rebarbara
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen, ahol laktunk, volt pár rebarbara bokor, és akkor találtam ezt a receptet. Sajnos most bokrunk nincs, de néha kapok egy szatyornyit, és akkor gyorsan el is készítem. A mostani adag kicsit megreformált verzió, a változtatásokat zárójelben írtam oda. A végeredmény egy kellemes, édeskés-savanyú desszert.

hozzávalók / 4 adag

tészta

  • 25 dkg finomliszt (nálam a fele teljes kiőrlésű liszt)
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg cukor (nálam barna nádcukor)
  • 0.5 kávéskanál

gyümölcsös rész

  • 50 dkg rebarbara
  • 3 közepes db alma
  • 3 ek cukor (nálam barna)
  • 2 dkg vaj (a tűzálló tál kivajazásához)

ajánlat

Rebarbara szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. A nagy melegben nagyon jólesik ez a savanykás desszert! Aki édesebben szereti, nyugodtan tegyen hozzá még cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A felsorolt hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe téve kicsit pihentetjük (ebben az esetben a tésztát majd rá fogjuk reszelni a töltelékre).
  2. A reform változatnál + vajat igényelhet, de én nem szoktam teljesen összegyúrni, hanem eleve morzsalékosra hagyom, és ezt terítem szét a tölteléken.

A töltelék elkészítése

  1. A rebarbarát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk. Összekeverjük 3-4 evőkanál cukorral (aki édesebben szereti, rakhat pluszba).
  2. Kivajazzuk a tűzálló tálat, ebbe szórjuk az összekevert tölteléket.
  3. Ráreszeljük a tésztát (vagy elsimítjuk a morzsát).
  4. Sütőtől függően kb. 40 percig sütjük. (Én a morzsás verziót készítettem, a sütés vége felé villával kicsit átmozgattam a tetejét, hogy keveredjen a töltelékkel, ne legyen túl száraz.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 999
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás rebarbarás, almás rebarbarás morzsasüti, rebarbarás morzsasüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
cukor 7 dkg
0.5 kávéskanál
rebarbara 50 dkg
alma 3 közepes db
cukor 3 ek
vaj 2 dkg