Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás almás pite Vivuc konyhájából

Morzsás almás pite Vivuc konyhájából
Morzsás almás pite Vivuc konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikk-pakk almás, ha csak most szóltak a vendégek, hogy indultak :)

Valami nagyon finomat és mutatósat szeretnél, hogy lenyűgözz mindenkit, ez a nyerő!

Ja és a legjobb benne, hogy cukormentesen is, eritrittel készítve is, isteni!!!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Tésztához a lisztet és az édesítőt egy tálba öntjük, elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, míg morzsás állagú lesz. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a zsiradék a kezünk melegétől!
  2. Egy tetszőleges forma aljába belenyomkodjuk a tészta 3/4-ét egyenletesen. A többit majd a tetejére félretesszük.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és megpároljuk egy kevés vízzel. Ha nagyjából megpuhultak, összekeverjük az édesítővel és a fahéjjal.
  2. Majd a tésztára halmozzuk egyenletesen. Végül rámorzsoljuk a maradék tésztát (nem kell, hogy teljesen elfedje a tölteléket).
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perce, pirulásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 5 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
22 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
cukor 10 dkg
alma 6 közepes db
fahéj 1 tk
cukor 1 púpozott ek