Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás almás sütemény

Morzsás almás sütemény
Morzsás almás sütemény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevert tészta sok almával és ropogós morzsával, egyszerű és finom.

hozzávalók / 6 adag

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kevert tésztához: A vajat a kétféle cukorral, a kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, és a vajas tojáskrémhez keverjük.
  2. Egy tepsit (20x30x8 cm) kevés vajjal kikenünk. A kevert tésztát a tepsibe simítjuk.
  3. Az almás réteghez: Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszúrjuk, vékony szeletekre vágjuk, a citromlével elkeverjük, és a kevert tésztára rendezzük.
  4. A morzsához: Az összes hozzávalót morzsásra dolgozzuk, és az almás rétegre szórjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
vaj 75 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
finomliszt 125 g
sütőpor 0.5 tk
alma 800 g
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 75 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 125 g