Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás almasüti

Morzsás almasüti
Morzsás almasüti
50 perc / sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első recept, amit megosztok veletek, remélem tetszeni fog.  Ezt egy gyűjthető receptkártyán találtam, mindig sikere van.
Nehéz megvárni, hogy ehető hőmérsékletűre hűljön.

hozzávalók / 4 adag

A morzsához

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bár nem kóstoltam még, de már a rokonok mondták, hogy isteni mellé a tejszínhab és a vanília fagyi.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A morzsalékhoz a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a a lisztet a mixer dagasztófejével beledolgozzuk. (Én általában kézzel szoktam összemorzsolni, mert így gyorsabb.) Nem fog tésztává összeállni, olyan lesz mint mondjuk a darabos zsemlemorzsa. Konyharuhával letakarjuk, és hideg helyre tesszük. A mélyhütőbe is be lehet rakni, elég annyi időre, míg a süti többi részével elkészülünk.
  2. Az almát meghámozzuk, 8-8 cikkre vágjuk, kimagozzuk, és citromlével lecsepegtetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral és a citromhéjjal  elkevert lisztet és a tejet.
  5. A tortaformát kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.
  6. Az almacikkeket körkörösen belefektetjük, a fahéjas porcukorral egyenletesen megszórjuk.
  7. A morzsalékot rászórjuk, majd a sütőbe tolva, megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 247
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kertészné Ági

Mióta szakács: 2010.12.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás almatorta, almás morzsatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

970
vaj 8 dkg
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 20 dkg
sütőpor 2 kk
tej 6 ek
vaj 1 ek
alma 50 dkg
citromlé 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 2 ek