Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás almatorta Badu konyhájából

Morzsás almatorta Badu konyhájából
Morzsás almatorta Badu konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam angol könyvében volt ez a recept, és amikor tanulták, hazajött és azonnal meg kellett csinálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tányérra téve tegyünk mellé fagylaltot, pudingot vagy krémet.

A fagyi vagy krém nagyon fontos hozzá, mert a magyar izlésnek egy kicsit száraz a morzsás rész. Bármilyen öntettel nagyon finom!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Tegyük a cikkeket egy kevés vízzel és 5 dkg cukorral egy fazékba és 10 perc alatt főzzük meg.
  2. Közben tegyük egy tálba a lisztet, a margarint és a cukrot. Egy villával keverjük morzsásra.
  3. Szűrjük le a megfőtt almát, tegyük egy tűzálló tálba és szórjuk a tetejére a morzsát.
  4. 180 fokon 40 percig süssük, de figyeljük 30 perc után, nehogy megégjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Badu

Mióta szakács: 2012.02.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

angol morzsás almatorta, egyszerű almatorta, almás-morzsás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Badu
Badu / Badu Fri, 2012-03-02 05:30

Na ezt a tojásos verziót is ki fogom próbálni, mert ez önmagában tényleg száraz egy kicsit. Köszi!

Barbara1970
Barbara1970 Thu, 2012-03-01 22:17

Szia!
Én 1 kg almához a fenti morzsamennyiség felét használom (+1 tojás is kerül bele) és úgy nem lesz száraz a süti. És sosem párolom meg a gyümölcsöket, fél óra alatt úgyis minden megpuhul...Nagy kedvenc nálunk is:)

Badu
Badu / Badu Thu, 2012-03-01 19:53

Köszi, ezek nagyon jó ötletek. Én csak hűen elkészítettem a Project tankönyv által megmutatott receptet:-)
Szerintem a párolás függ az alma típusától. A múltkor puha fajtából készítettem, azt lehet, hogy kihagyhattam volna, de gyártottam már keményebb fajtából, na annak nagyon jót tett.

kukta51
kukta51 Thu, 2012-03-01 08:53

Finom, egyszerű, gyors. Én nem szoktam külön megpárolni az almát, hiszen mire megsül a tetején a morzsa, addig az alatta lévő alma is megpuhul. Az alma tetejét viszont megszórom egy pici étkezési keményítővel és fahéjas cukorral. Ettől krémesebb, ízletesebb lesz. A morzsához vaníliáscukrot is teszek. Isteni! Persze mindent lehet variálni tetszés szerint. Pl. más gyümölcsökkel is lehet készíteni. Nagyon jó recept.

846
alma 4 nagy db
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
víz 0.5 l