Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás-mogyorós brokkoli

Morzsás-mogyorós brokkoli
Morzsás-mogyorós brokkoli
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekkori klasszikus prézlis-tejfölös karfiol brokkolis változata pici csavarral.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük. Pároló feltéten kb. 15 perc alatt megfőzzük. A vízbe teszünk köménymagot (jobb emésztés miatt), két babérlevelet és természetesen sót.
  2. Közben szárazon megpirítjuk a natúr, sótlan földimogyorót. Miután meghűlt, mozsárban durvára törjük.
  3. A zsemlemorzsát kevés (tényleg kevés, nagyon nem szeretem, ha tocsog az olajban) olajon világosra pirítjuk. Hozzákeverjük a megtört mogyorót.
  4. Egy tálalóedényt megkenünk egy picike olajjal, elhelyezzük benne a brokkolirózsákat. Rászórjuk a mogyorós morzsát. Pár percre bedugjuk a sütőbe (közben megsütöttem a natúr halat, és nem akartam, hogy kihűljön a köret).
  5. Tálaláskor néhány kanál tejfölt pötyögtetünk rá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brokkoliköret, zsemlemorzsás brokkoli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
brokkoli 50 dkg
babérlevél 2 db
köménymag 1 teáskanál
zsemlemorzsa 3 ek
földimogyoró 3 dkg
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 csepp