Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás süti - alaprecept

Morzsás süti - alaprecept
Morzsás süti - alaprecept
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kerti sütögetésre voltunk hivatalosak, ahova nem mehettünk üres kézzel, akkor a nagyim szakácskönyve átlapozásával jutottam el ehhez a recepthez. Valahányszor ezt készítettem, mindíg sikert arattam.
Jó étvágyat! :)


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az alaptészta töltésére számtalan variáció létezik, kinek kinek ízlése, kedve szerint:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, majd a puha margarinnal elmorzsoljuk.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a morzsa felét beleszórjuk, és lelapogatjuk.
  3. Megkenjük lekvárral, és lazán rászórjuk a morzsa másik felét.
  4. Sütőbe tesszük, megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 299
elküldve: 5
receptkönyvben: 360
elkészítve: 31/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Gíber Zsuzsanna

Mióta szakács: 2011.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás gyümölcsös, morzsás lekváros

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

polip25
polip25 / polip25 Mon, 2014-06-23 11:28

Szia,megcsináltam,egyszerű és nagyon finom :) ja és elfelejtettem az alsó morzsaréteget lelapogatni,de így is egybesült :) köszi a receptet

Pandora
Pandora Sat, 2013-08-10 20:47

Elkészítettem, szinte egy pillanat alatt. Nagyon jó lett, köszi a receptet.

M.Jéke
M.Jéke Tue, 2012-11-13 14:06

Köszönöm!!!! Régóta keresek egy receptet amit egy tízéves nagylány meg tud csinálni. Persze az előkészítés, a felügyelet és a romeltakarítás az én dolgom továbbra is. :) Az első itthoni fogyasztásra, de a második adag már az osztálytársaknak készült. Isteni lett mindkettő! Még egyszer köszönöm!

Vanda22
Vanda22 Mon, 2012-10-08 13:27

Fantasztikusan egyszerű és gyors, de mindamellett nagyon ütős!
Az egyik kedvenc vendégváró sütink lesz a zebratorta mellett.
De a cukor mennyisége nekünk is sok, 18 dekával és meggytöltelékkel csináltam. De amúgy: KIFOGÁSTALAN!!!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-05-16 12:27

Nagyon klassz a recept! Anyukám isteni aszaltszilva lekvárjával és egy pici részét citromos-vaníliás túrókrémmel töltöttem meg. 30 perc sütés után még nagyon sápadtka volt, így ráhúztam még 10 percet, és a teteje aranybarna lett és roppanós. Megpróbálok nem a kalóriákra gondolni, miközben a sokadik szeletet majszolom...

zeparr
zeparr Sat, 2012-03-10 20:46

Ja, és majd' elfelejtettem, hogy cukor helyett édesítő port tettem a tésztába (apósom cukorbeteg), és így is kiválóan sikerült.

zeparr
zeparr Sat, 2012-03-10 20:44

Ma az anyósomék érkeztek vendégségbe és ezt a sütit választottam. Mit mondjak, nagy sikerem volt vele, pedig az anyósommal ellentétben nekem nincs túl nagy gyakorlatom sütés terén. Én a két morzsaréteg közé 1kg felkockázott fahéjas almát tettem, amire karamell pudingot csurgattam. Rendkívül egyszerű, mégis remek süti, hálás köszönetem a receptért!

torpanka
torpanka Thu, 2012-03-01 11:58

finom lett, elkészítettem, de én vékonyan megkentem az alját lekvárral, és rá túró tölteléket tettem. talán nekem kicsit sok volt ez a mennyiségű cukor a tésztába, de hamar elfogyott, mindenkinek ízlett. :)

hunarikan
hunarikan Fri, 2011-09-23 12:13

 
hát ez isteni lett, köszönöm! tettem bele vaníliapudingot kókuszreszelékkel összekeverve, és arra baracklekvárt, majd úgy rá a többi morzsát. alig bírom kivárni hogy kihűljön rendesen :-))))

Beki
Beki Sun, 2011-07-31 16:37

Egyszerű és nagyszerű!
Ráadásul sokáig friss marad!

Most próbálom ki túróval, lekvárral isteni volt.

gibzsu
Gíber Zsuzsanna / gibzsu Sun, 2011-06-05 20:40

Szia evicus91,

Örülök, hogy tetszik. Bizonyára isteni lesz vele!
Javaslatom az lenne, hogy ha nutellába gondolkozol mindenképpen várd meg míg teljesen kihűl, mert amúgy biztosan kifolyna belőle.
Ha megcsinálod mindenképpen oszd meg velem, kíváncsi vagyok milyen lett:)

Üdv, Zsu

evicus91
csokibogyó / evicus91 Sun, 2011-06-05 19:17

Nagyon tetszik a recept, el is mentettem:)
Egy kérdés, ha nutellát teszek közé az is jó, vagy nagyon megolvad?

796
finomliszt 40 dkg
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
lekvár/ dzsem 20 dkg