Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás szilvás 2.

Morzsás szilvás 2.
Morzsás szilvás 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilva helyett használhatunk más, keményhúsú, de lédús, és ha lehet, kissé savanykás gyümölcsöt. Pl. ringlót, őszibarackot, sárgabarackot, nektarint, stb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, húsát 4 részre vágjuk.
  2. Ha van kenyérsütőgépünk, akkor a tésztához valókat a megfelelő sorrendben beletesszük, és kiválasztjuk a dagasztó programot. Természetesen, akinek nincs ilyen gépe, az dagasztószárral ellátott kézi mixerrel is összeállíthatja a tésztát.
  3. Egy szétnyitható tortaformát vékonyan olajozzunk meg, majd a tésztát nyújtsuk bele (én csak úgy, a kezemmel bele szoktam nyomkodni).
  4. Ezután a szilvával rakjuk ki a tésztát, majd szórjuk meg a morzsával. Ehhez keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd kézzel morzsolgassuk hozzá a vajat. Durva, szemcsés anyagot kell, hogy kapjunk. Ezt szórjuk aztán a gyümölcs tetejére.
  5. Időközben melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. 30-40 perc alatt süssük készre, szép aranybarnára.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 681
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szórt gyümölcsös lepény, morzsás gyümölcsös szilvával, szilvás morzsástorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Milumano
Milumano / Milumano Sat, 2011-08-20 10:20

Megcsináltam Én is!:)Öszibarackot és szilvát tettem rá!Mandula helyett Én is diót tettem rá és morzsa hozzávalókat dupláztam!Isteni lett,tökéletes a recept!Köszönjük!
Egy két fiús Anyuka:)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-07-30 13:59

No, én megfogadtam a tanácsodat, kedves Éva, és tettem rá ringlót, sárgabarackot, sőt még meggyet is! :-)) A fahéjat pedig a kelt tésztába gyúrtam a morzsához pedig diót, nem mandulát. Nagyon jó a recept, és finom a süti!!! :-))
Szép hétvégét!
Tímea

426
tej 1 dl
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukor 3 ek
vaj 2.5 dkg
instant élesztő 2 kávéskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
szilva 60 dkg
finomliszt 7.5 dkg
mandula 4 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 4 ek
fahéj 1 teáskanál