Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában nem hiszek a régi, jól bevált kedvencek megreformálásában, de ez a morzsás karfiol-rakott krumpli ötvözet némi brokkolival és paradicsommal megbolondítva nagyon bevált. Talán izgalmasabb, mint az eredetiek.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nem vagy vega, megbolondíthatod kolbász darabkákkal is! Ha megvárod, amíg kihűl, szépen szelhető lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal.
  2. Vízben félig megfőzzük a karfiolt, brokkolit és a krumplikat, a tojásokat keményre főzzük.
  3. A zsemlemorzsát kis olajon megpirítjuk.
  4. A vajjal kikent tál aljára egy kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elosztjuk rajta a rózsáira szedett karfiolt, ahol lukak maradnak, oda belehelyezünk 1-1 darab tojást
  5. Megöntözzük 4 dl tejföllel, megsózzuk, majd meghintjük zsemlemorzsával, végül kb 6 kis kupac vajat teszünk rá, egyenletesen elosztva.
  6. A tetején egyenletesen elosztjuk a rózsáira szedett brokkolit, ahol luk marad, oda helyezzük a szeletekre vágott krumplikat.
  7. Ismét 4 dl tejföl, só, zsemlemorzsa, vaj.
  8. A tetejére tesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, majd fóliával lefedjük, és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Kb 15 percenként ellenőrizzük, amikor az egész egynemű egyveleget alkot (sehol nem száraz és az egész bugyogva sül), és a tetején a sajt is jól megolvadt, levesszük a tetejéről a fóliát, a sütő hőmérsékletét pedig feltekerjük 200 fokra, és addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul. Ekkor kivesszük, és a maradék hideg tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 990
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldség, zsemlemorzsás zöldségek, tejfölös-zöldséges egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

feliciaalmas
Felicia / feliciaalmas Wed, 2013-09-04 23:42

Kedves Marti!

Koszonom, hogy megosztottad velem a velemenyedet, remelem izleni fog a recept! Minden jot kivanok!

Udvozlettel:

Felicia

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-02 18:41

Kedves Felicia!

A tradicionalis, bevalt receptekröl egy a velemenyünk, es pont ezert tetszett meg a picit "modernizalt" valtozatod, mert a fentiek figyelembevetelevel keszitetted. Ki fogom porbalni, köszönöm!
Üdvözlettel: Marti

736
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 2 bögre
karfiol 1 kis db
brokkoli 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
sajt 10 dkg
tejföl 10 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 4 db
0 ízlés szerint