Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás vaníliakrémes tallér

Morzsás vaníliakrémes tallér
Morzsás vaníliakrémes tallér
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pihe-puha kelt tészta, a finom vaníliakrém és a ropogós morzsa, egyszerűen mennyei ez a sütemény. A morzsás tallérokat megszórhatjuk porcukorral, vagy meglocsolhatjuk cukormázzal.

hozzávalók / 10 adag

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

A vaníliakrémhez:

  1. A krémhez a vaníliamagokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a tejhez adjuk, és felfőzzük. A tojások sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákavarjuk a lisztet.
  2. A fövő tejet a tojássárgájakrémhez kavarjuk. Majd visszaöntjük a lábasba, és állandóan kavargatva felfőzzük. A krémet egy szitán átsimítjuk, és hagyjuk hűlni.

A kelt tésztához:

  1. 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt elkeverjük 90 ml tejjel. Lefedve körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30-45 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nem nő.

A morzsához:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és összegyúrjuk.

Befejezés:

  1. A kelt tésztát átgyúrjuk, körülbelül 10 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, ellapítjuk, majd körülbelül 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Megkenjük 1-2 evőkanál vaníliakrémmel, megszórjuk a morzsával, egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.
  2. A tepsiket egymás után betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 575
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes süti, morzsás tallérok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

715
tej 500 ml
vanília 1 db
tojássárgája 5 db
cukor 100 g
finomliszt 30 g
kenyérliszt BL80 350 g
cukor 60 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tej 180 ml
friss élesztő 30 g
tojás 1 db
vaj 60 g
finomliszt 300 g
vaj 250 g
cukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag