Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mosolygós barackos szelet

Mosolygós barackos szelet
Mosolygós barackos szelet
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy unalmas délután a Kárpátka receptje után kutakodtam, amikor megláttam egy lengyel oldalon ezt a sütit. Szerelem első látásra, s ez a szerelem csak mélyült, amikor elkészítettem. 

Lengyel tudásom semmi, a nyers fordításban szereplő név pedig nem tetszett, így én kereszteltem el. 

hozzávalók / 6 adag

tészta

barackzselé

krém

tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát készítünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a cukrok és a só fokozatos hozzáadásával fényesre verjük. Hozzádolgozzuk a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy a habot ne törjük, hozzákeverjük a keményítővel elkevert lisztet, tepsibe simítjuk, sütjük.
  2. Ha a piskóta kihűlt, meglocsoljuk a barackkonzervből nyert szirup 1/3-ával, amelyet 2 evőkanál vízzel hígítottunk. A maradék sziruphoz hozzáöntünk annyi baracklevet, amellyel fél liternyi folyadékot kapunk. Felforrósítjuk egy csomag zselatinnal( ez kb. 10 teáskanálnyi), de vigyázva, hogy fel ne forraljuk! Belekeverjük az apróra kockázott barackot, majd hűtjük egészen addig, míg már kocsonyásodik, de még kezelhető. Ekkor rákenjük a piskótára, majd hűtőbe tesszük.
  3. Elkészítjük e krémet. A mascarponéhoz keverjük a kakaóport, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint, és a mascarponéhoz keverjük. Ezt a krémet kanalazzuk rá a már megdermedt zselére, elsimítjuk, és tovább hűtjük.
  4. Amíg ezzel a réteggel is hűl a süti, elkészítjük a ganache-t. Az 1 dl tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokit, majd fényesre keverjük. Amikor kellően hűlt a csokink, rásimítjuk a krémre. Egy éjszakán át tartsuk a hűtőben!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 291
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyha: lengyel
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges krémes kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

770
tojás 5 db
cukor 0.75 bögre
finomliszt 0.5 bögre
burgonyakeményítő 0.25 bögre
1 csipet
vaníliás cukor 1 teáskanál
barackkonzerv 30 dkg
zselatin 10 teáskanál
rostos gyümölcslé 3 dl
mascarpone 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
cukor 5 ek
habtejszín 250 ml
zselatin 1 teáskanál
víz 0.5 dl
habtejszín 100 ml
tejcsokoládé 10 dkg