Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mosolygós lapcsánka

Mosolygós lapcsánka
Mosolygós lapcsánka
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a lapcsánka variációval azt hiszem hatalmas nagy sikereket lehetne alkotni egy gyerekzsúrban, mert nem elég, hogy finom az étel, de emellett még marha mókás is. Jó, igazából nem is kell az egészhez a gyereksereg, felnőttek körében is simán helytállóak ezek a vicces kis krumplitallérok.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra, majd főzzük őket puhára.
  2. Egy nagyobb tálban egy villa segítségével törjük össze a krumplit, majd adjuk hozzá a keményítőt, lisztet és a morzsát. Jól keverjük aztán át az egészet!
  3. Mehet rá a tojás is, majd sózzuk és borsozzuk. Még egy utolsó nagy átkeverés, és jöhet a belisztezett sütőpapír, egy alulra és egy a tésztára.
  4. Egy henger segítségével nagyjából ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, amikor ezzel megvagyunk, a felső sütőpapírt eltávolítjuk. Majd egy kb. 10 cm átmérőjű pohárral elkezdjük "kiszaggatni" a kis lapcsánkákat a tésztából.
  5. A felesleges tésztát kiszedjük -amiből lehet egy-két újabb adag majd-, majd egy szívószál segítségével szemeket, egy evőkanállal pedig szájakat formázzunk a körökbe.
  6. Forró és bő olajba dobjuk a lapcsánkákat, és aranybarnára sütjük őket! Lehet fogyasztani aztán, borssal, ketchuppal vagy amivel jólesik.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 756
elküldve: 6
receptkönyvben: 185
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 3

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplilángos, burgonya pogácsa

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aszfaltvirág
aszfaltvirág Mon, 2016-08-08 14:17

Kedves Tamás, aranyos úgy a recept mint a elkészítés, de SAJNOS képtelenség más nyelvre fordítani, pedig szerettem volna megosztani svédül, angolulul, franciául és németül. A hozzávalók felsorlásában nincs hiba, de az elkészítés leírása nagyon rossz. Elkészítésnek is pontosabbnak kellene lenni és nem szabad úgy írni, ahogy valaki beszél.

A *Mehet rá a tojás* helyett talán **hozzákeverjük a felvert tojást**

Az *és jöhet a belisztezett sütőpapír, egy alulra és egy a tésztára.* helyett talán
**az asztalra fektetünk egy belisztezett sütöpapirt, ráhelyezzük a tésztát és befedjük egy másik lisztezett sütöpapirral**

(mondjuk ez egy pont amit nem egészen értek. Normálisan írva : belisztezük az asztallapot és a tészta tetejét, majd kinyútjuk újnyi vastagra és egy 10cm átméröjü pohárral kiszaggatjuk. A felesleges tésztát újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk)

A *Forró és bő olajba dobjuk a lapcsánkákat* helyett talán **a lapcsánkákat vigyázva bele rakjuk a forró olajba** Tudni kellene, hogy forró olajba nem dobálunk semmit, mert az fröcsköl és éget !!!

A *Lehet fogyasztani aztán* helyett talán **borssal, ketchuppal vagy saját ízlésünk szerint ízesítjük**.

Vagy is nem *mehet* és nem *jöhet* én nem *dobálunk* semmit olajba és nem *aztán* mert ezek a szavak nem recepthez tartoznak és ha nem akarom szinte szótagok szerint fordítani a szöveget, (ami egy napig tartana), akkor bajban vagyok.
Üdvözlettel Eva

homano
homano Sun, 2016-09-04 12:57

Nekem viszont kifejezetten így tetszik ahogy le van írva :) szívesebben is állok neki igy. Mellesleg a videót is meg lehet ám osztani, még fordítani sem kell....

Regina1
Regina1 Tue, 2016-08-09 07:50

Kedves Éva !
Nagyon szépen köszönöm ! A szivemből beszélt ! :)

451
újkrumpli 25 dkg
finomliszt 25 dkg
kukoricakeményítő 3 evőkanál
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 1 db
bors 2 teáskanál
2 teáskanál