Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozart golyók

Mozart golyók
Mozart golyók
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándéknak nagyon jó ötlet a saját készítésű bonbon. Kedves kis papírba csomagolva pedig akár szaloncukornak is használhatjuk karácsonykor. :)

hozzávalók / 12 adag

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.)
  2. Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk.
  3. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk.
  4. A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.
  5. A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.
  6. Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 463
elküldve: 9
receptkönyvben: 718
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mozart kugel, házi készítésű Mozart golyó, Mozart golyó házilag

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katty0310
Katty0310 Tue, 2011-12-13 20:02

Bocsánat közben észrevettem a kommentek között a kérdésemre a választ!

Katty0310
Katty0310 Tue, 2011-12-13 15:39

Kedves Niki111!
Karácsonyra ezt a desszertet szeretném adni a családomnak, és érdekelne, hogy ebből a mennyiségből kb. hány darab bonbon jön ki? Remélem minél hamarabb tudsz válaszolni, mert fontos lenne. :)

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-02-26 23:12

Elkészítettem, és nagyon finom lett, tényleg olyan, mint a mozart golyó. Nagyon sokat szendvedtem vele (kb. 3 órát, de megérte), és hatvan db lett. Jól néz ki és nagyon finom :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 16:40

Én karácsonyra készítettem Mozart golyót,ami teljesen más alapanyagokból áll.Próbáljátok ki,mennyei lett:2o dkg darált diót,2o dkg porcukrot, 2o dkg reszelt csokoládét /vagy 2 evőkanál kakaót/,1 evőkanál baracklekvárt,2 evőkanál rumot /vagy valamennyi rumaromát - én ezt tettem!/ és 1 tojás fehérjét -nem kell habbá verni!-összedolgozunk és vizes kézzel golyókat formálunk,miközben minden golyó közepébe 1-1 meggyet teszünk.A kész golyókat reszelt csokiba forgatjuk és levegős helyen megszikkasztjuk!
A karácsonyt Németországban töltöttem és ajándékba is adtam a sütiből-óriási sikerem volt!

Anett01
Anett01 Tue, 2010-10-26 14:55

Szia Zsebi 2. !

Az lenne a kérdésem, hogy a reszelt csokit is beledolgozzuk és külön kell még a forgatáshoz is, vagy az a 20dkg csak a megforgatáshoz vaan? Köszi: Anett

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-23 19:26

Akkor a vízre kenem :) Amúgy nem dobtam ki ,volt, aki Így is megette, amorfan :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-23 02:16

Szerintem sok az a fél deci víz, nekem egy evőkanálnyi vízzel pont jó lett, különben ragad

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 18:24

Mindent betartottam, és csak egy hatalmas nagy ragacs lett az egész... Mit ronthattam el? Lehet, inkább én is rendelek :)))

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Tue, 2009-12-22 20:02

Szia!

Én most csináltam egy újabb adagot, 10 perce szárad a csokoládé rajta, és jó lett.
A nugáthoz javaslok egy kis plusz csokit attól biztos jobb lesz erre a múltkor rájöttem.
Ha a marcipán lett ragacs, akkor sok vizet adtál hozzá. Nem szabad rögtön hozzátenni, szépen lassan kell, és ha összeállt akkor lesz jó.

rizsa
rizsa Wed, 2009-12-16 12:47

Zit,
következő lépés a házhozszállítás:)

Kata

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Wed, 2009-11-25 12:21

Kedves Gabi!

Küldd el Te is az email címedet és megbeszéljük! :)
Vagy írhatsz az enyémre: mehnniki@gmail.com
Még Dórinak sem számoltam ki, mennyiben lenne egy adag, de a héten mindenképpen kiszámolom, és elküldöm az árlistát! :)
Niki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-25 12:17

Kedves Niki!
Engem is érdekelne a vásárlás, A kész terméket jobban szeretem, és ez a golyócska ígéretesen néz ki:)
Köszönöm
Gabi

346
mandula 20 dkg
porcukor 20 dkg
víz 0.5 dl
pisztácia 5 dkg
mandula 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
törökmogyoró 5 dkg
porcukor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg