Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozart szelet ahogy aantee készíti

Mozart szelet ahogy aantee készíti
Mozart szelet ahogy aantee készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a Mozart-golyót, és szerettem volna sütemény formájában is elkészíteni. Kipróbáltam több receptet, de én valami szaftosabb, krémesebb verzióra vágytam. A párom a fél tepsivel megette, néhány óra alatt...

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

ajánlat

A grízes pudingnak van egy kis szemcsés struktúrája, ami kellemesen imitálja a marcipánt, érdemes ezzel csinálni. Szánjuk rá a pénzt, és vegyünk minőségi marcipánmasszát.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd azokat is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Mogyorós réteg

  1. Ha kell, mikróban picit meglangyosítjuk a mogyorókrémet, nagyon óvatosan, hogy kenhető legyen. Vastagon rákenjük a tésztára.

Krém

  1. A tejből 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Időnként meg-megkeverve kihűtjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát. Rákenjük a mogyorós rétegre.

Marcipán-réteg

  1. Porcukrozott nyújtótáblán a tészta méretére nyújtjuk a marcipántömböt, rátesszük a krémes tetejére. Kicsit lehűtjük a süteményt a hűtőben.

Csokibevonat

  1. Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal meglocsolva, a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, majd rákenjük a süteményre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána tesszük hűtőbe. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük (nekem ehhez nem volt türelmem, úgyhogy nem lett fotogén).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 779
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marcipán szelet, marcipánkrémes sütemény, mandulakrémes süti, marcipános-mogyorós szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1442
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
tojás 4 db
finomliszt 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
nutella 30 dkg
pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 4 csapott ek
mandulaaroma 25 ml
marcipán 30 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek