Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozart-torta

Mozart-torta
Mozart-torta
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet egy másik főzős-sütős fórumon találtam. Átalakítottam, változtattam rajta, és így született meg Tímea sógornőmnek ez a szülinapi torta. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Durvára lereszeljük a szamos marcipánt. A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük. A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba!) rácsra tesszük, és kihűtjük.
  2. 3,75 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 22,5 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 30 dkg nutellát. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  3. A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük az áfonyadzsemmel. Rátesszük a középső lapot. Erre rákenjük a felhabosított csokis-nugátos krém kétharmadát. 
  4. Felverjük a 2,5 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral és a habfixálóval. Ezt rákenjük a krémre és a torta oldalát is bekenjük vele. Rátesszük a felső lapot. A megmaradt csokis-nutellás krémből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyan rákenjük a felső tortalapra. A lübecki marcipánmasszát kinyújtjuk akkorára, amekkora a torta teteje egy alufólián, és rátesszük a torta tetejére.
  5. Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, és a marcipánra csurgatjuk. Egy lapos élű késsel elsimítjuk. Hűtjük 15 percet, majd a megmaradt krémmel, egy kivételével félbevágott mozart kugeln-ekkel díszítjük. Az egészben hagyott kugelnt a torta közepére tesszük. Pár órára hűtőbe tesszük, aztán szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 733
elküldve: 13
receptkönyvben: 102
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-marcipános torta, csokoládétorta marcipánnal, mozart kugeln-nel díszített csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1652
marcipán 20 dkg
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
mandulaaroma 3 csepp
tej 5 ek
finomliszt 30 dkg
1 csipet
étcsokoládé 22.5 dkg
növényi habtejszín 3.75 dl
növényi habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
nutella 30 dkg
áfonyadzsem 284 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 dkg
marcipán 30 dkg
tortabevonó 10 dkg
csokoládé 148 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál