Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel
Mozzarella diós sültpaprika-krémmel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zseniális előétel vagy éppen uzsonna. A légyeg, hogy bivalymozzarellát haszáljunk hozzá, mert a krémes állaga itt nagyon fontos! A recept egy adagra szól, ennek függvényében kezeljük a mennyiségeket.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsibe sütőpapírt terítünk, erre jön a megmosott paprika. 200 fok 10-15 perc. Akkor jó, amikor már elkezd feketedni a héja. Ha kész, gyorsan kikapjuk, egy mélyebb tányérba átesszük és gyorsan letakarjuk a tetejér alufóliával és magára hagyjuk 10 percre. (A gőztől szépen elválik a héj a hústól és egyszerű lesz megpucolni.) Ha letelt az idő, akkor óvatosan megpucoljuk, a magházát kikaparjuk és apróra összevágjuk.
  2. A diót száraz seprenyőben átpirítjuk és jó apróra feldaraboljuk, majd összekeverjük a paprikával.
  3. Mehet hozzá a felapírtott petrezselyem, a balzsamecet, egy leheletnyi reszelt parmezán, só-bors, egy csipet fűszerpaprika (hogy még szebb színe legyen) és a végén annyi olívaolaj, hogy kikeverve krémes állagot kajunk és legyen a kenyérrel mit tunkolni.
  4. A mozzarellát lecsepegtetjük, tányérra pakoljuk, rákanalazzuk a szószt és friss kenyérrel szépen megesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 931
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
kalória: magas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

840
kápia paprika 1 közepes db
mazsola 10 g
dió 25 g
petrezselyem 0.5 csokor
balzsamecet 2 teáskanál
parmezán sajt 5 g
olívaolaj 3 ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 125 g