Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető mediterrán hangulatú nyári vacsora: Sonkával, mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött padlizsán-legyező, rozmaringos-kakukkfüves olívaolajban parmezánnal lesütve. Egy száraz fehér cuvée társaságában mindenkinek bátran ajánlom!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végükről a szárát levágjuk. Kb. 1 centi vastagon elvágjuk hosszában, de úgy, hogy ne vágjuk teljesen végig. A belsejét szétnyitva, mindenütt megsózzuk. Az olívaolajat rozmaringgal és kakukkfűvel elkeverjük, és szilikonecset segítségével mindenütt (főleg a belsejét a padlizsánnak) vastagon bekenjük.
  2. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, és a padlizsánokat kissé legyezőformába szétnyitva, fentről kissé megnyomkodva ráhelyezzük. A padlizsánt minden nyílását megtöltünk mozzarellával, sonkával és szárított paradicsommal (utóbbi ha fűszerolajban van, vagy van mellette kapribogyó vagy fokhagyma, mehet bele a paradicsommal az is, én lecsepegtetni se szoktam a paradicsomot). A dolgokat úgy helyezzük el, hogy a sajtból a lehető legkevesebb folyjon ki (valamennyi úgyis ki fog folyni).
  3. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt parmezánnal, és mehet be 180 fokra a sütőbe, kb 25 percig. Én a vége előtt, még 1-2 percig a grillszálat bekapcsolom, de ezt figyelni kell.
  4. Kísérőnek száraz fehér cuvée tökéletes lehet hozzá. Kitűnő meleg, de mégis könnyű nyári vacsora.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

931
padlizsán 3 db
mozzarella 40 dkg
szárított paradicsom 150 g
sonka 8 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 1 dl
kakukkfű 1 kk
rozmaring 1 teáskanál
parmezán sajt 15 g