Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok

Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok
Mozzarellás-fokhagymás pizzakenyércsíkok
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőben még 2 csomag mozzarella, amely felhasználásra várt, de mozzarella helyett elkészíthetjük más sajttal is ezt a finomságot.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához:

A feltéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy edénybe tesszük, közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és kb. 3 ek. langyos vízzel elkavarjuk. Letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék vizet, a sót és az olajat. Sima tésztává gyúrjuk, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztából két kb. 24 cm-es átmérőjű kört formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  4. A vajat elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymás vajjal megkenjük a tésztát. Megszórjuk a reszelt mozzarellával, parmezánnal, a fűszerkeverékkel.
  5. A pizzákat egy pizzavágóval vízszintesen 3 és merőlegesen 7 csíkra vágjuk.
  6. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 809
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos pizza, parmezános pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

988
finomliszt 200 g
friss élesztő 20 g
cukor 1 csipet
0.5 tk
olívaolaj 1 ek
víz 125 ml
vaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
mozzarella 250 g
parmezán sajt 50 g
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint