Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás-pesztós csirkesaláta

Mozzarellás-pesztós csirkesaláta
Mozzarellás-pesztós csirkesaláta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno valahonnan rendeltem egy hasonló salátát. Nagy kedvencem lett, így szomorúan vettem tudomásul, amikor új étlapra áttérve megszüntették :( Így aztán csináltam valami hasonlót... Nem is értem miért nem tettem így korábban, mert a végeredmény - bár lehet, hogy nem is hasonlít :) - finom, sokkal olcsóbb és gyorsabban elkészül, mintha várnék a rendelésre...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk kb 2x2 cm-es darabokra, majd sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni egy tányéron. 
  2. A salátát tépkedjük (ha előkészített, akkor öntsük) egy tál aljába.
  3. Egy kis tálkában keverjük el a pestot az olívaolajjal, majd locsoljuk a salátára és forgassuk össze.
  4. A csirkemelldarabokat pirítsuk meg egy serpenyőben, majd ha kész, a kisült zsiradékkal együtt öntsük a salátára.
  5. Adjuk hozzá a mozzarellagolyókat, és kicsit forgassuk össze a hozzávalókat.
  6. Rögtön tálalhatjuk, frissen a legfinomabb!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 044
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 487
elkészítve: 50/82
Facebookon megjelent: 1

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas

egyéb elnevezések

csirkesaláta, pesztós saláta, mozzarellás csirkemellsaláta

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agica82
agica82 Fri, 2017-07-07 13:34

Pont ezt kerestem, nagyon finom volt! Én azonos arányok mellett feleannyi olajat tettem bele. Köszönöm a receptet! :-)

tinci30
tinci30 Mon, 2014-08-11 11:20

Almási Zsófi.....ezt próbáld ki....brutál jó.Nèha lusta vagyok ès bolti üveges pesztót használok de azzal is isteni:)))

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Mon, 2012-10-15 21:02

Köszi a receptet. Megmaradt a pesto fele, na meg a hétvégi rántott csirkemellből, salátából is maradt így tökéletes hétfő esti vacsora lett belőle. Én még raktam bele pirított kenyérkockát és vékonyra szelt sajtot.

variirma
variirma Fri, 2012-06-22 16:24

Nagyon jó ez a saláta, én még adtam hozzá apróra kockákra vágott, pirított kenyérkockát, ami le volt öntve fokhagymás olajjal. (A fokhagymát megpirítottam kicsi étolajban, majd átszűrtem)

dozsarita
dozsarita Mon, 2012-05-07 17:23

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon finom!
Nem rajongok a pestóért, rádaásul a férjem igazából a magyaros-fűszeres-nehéz ételeket szereti, de ez a saláta mindkettőnknek bejött!

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Tue, 2012-03-27 17:06

nagyon kérlek kedves pesto kedvelők,hogy mondjátok meg mi a pesto,nem tudok rájönni és nagyon restellem ,hogy nem tudom köszönöm

asztika
asztika / asztika Tue, 2012-03-27 21:32

A pesto alapja bazsalikom, olívaolaj, fenyőmag, fokhagyma és parmezán. Lényegében egy szósz, amin - szerintem - leginkább a bazsalikom érezhető. Van más alapú peszto is, most aktuális pl medvehagymára cserélni a bazsalikomot ;) Érdemes kipróbálni szerintem, főleg, ha szereted a bazsalikom ízét.

Little Rea
Little Rea Tue, 2012-03-20 18:23

Életem legfinomabb salátája:):):):) Nem vagyok pesto rajongó, de ebben a kivitelezésben valami hihetetlenül finom:) Köszi a receptet:):):):)

bezgone
bezgone Sat, 2012-02-25 21:43

Nagyon finom! Tényleg érdemes volt kipróbálni, azóta már többször elkészítettem és még a 15 éves kamasz fiam is szívesen fogyasztja :o)))!!! Köszi a receptet!

asztika
asztika / asztika Tue, 2012-03-06 22:20

Nincs mit, örülök, hogy ízlik. Dupla öröm, hogy a fiatalság egészséges ételhez terelését is segítettem picit :)

Márkus Jutka
Márkus Jutka Sun, 2012-02-12 12:47

Jól sikerült,fincsi és egyszerű !Köszönöm,azt is ,hogy olvashattam a házi készítésű pesto receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-02-07 18:43

Én saját termesztésű bazsalikomból szoktam pestot csinálni. Bár nem az eredeti összeállításban, de így sokáig eláll a hűtőben kis üvegekben. (1 év) Az összetétele: bazsalikom levél, olíva olaj, só, bors, nyers fokhagyma. Botmixerrel pépesítem és kis üvegekben tárolom.
Hasonló salátát szoktam én is csinálni, nagyon szeretem!!!

hangya68
hangya68 Tue, 2012-02-07 09:51

Szia!
Tetszik a recept, ki fogom próbálni, de lenne egy kérdésem. Ha a pestot s.k. készítem, van-e arra tapasztalatod, v. tipped, hogy meddig áll el a hűtőben, esetleg fagyasztható-e?
Köszi

tinci30
tinci30 Tue, 2012-02-07 15:23

Sziasztok!
Én is megcsináltam ezt a receptet és nagyon szupi.A fagyasztás nem jön szóba mert az olaj nem fagy meg de a hűtőben tárolhatod úgy hogy egy kicsi olaj réteget teszel rá,épp annyit hogy egy kicsit ellepje.A zakuszkát is így lehet hosszabb ideig eltenni,legalább is én így csinálom minden évben és még soha nem romlott meg.Igaz túl sok ideje sem marad a megromlásra:)))
Remélem tudtam segíteni egy kicsit
Üdv tinci

asztika
asztika / asztika Tue, 2012-02-07 11:35

Sajnos nincs, én még sosem csináltam sajátot :( A boltira azt írták, hogy 2 héten belül használjam fel, de még nincs baja, pedig már van egy hónapja, hogy felbontottam. Valahol azt olvastam, hogy olajat kell a tetejére önteni, hűtőbe rakni és akkor eláll tovább.

tinci30
tinci30 Fri, 2012-02-03 16:07

EMBEREK!!!!!!!EZT A RECEPTET KI KELL PRÓBÁLNI!
Az utolsó falatot még itt ízlelgetem a számban de már írom is a kommentet,mert annyira finom és könnyű elkészíteni,hogy csak ajánlani tudom mindenkinek.A pesto elkészítésével kissé megkűzdöttem.Nekem botmixerem van és erre a célra valszínűleg az álló turmixgép jobb lenne de megérte bírkozni vele a konyhában.
Minden összegezve kedves értelmi szerző,szuper jót alkottál,barátnőmmel jól belakmároztunk belőle:)
Köszönjük a receptet!

tinci30
tinci30 Mon, 2014-08-11 11:23

Almási Zsófi.....ezt ne hagyd ki....isteni finom,tegnap is ezt ettem

asztika
asztika / asztika Sun, 2012-02-05 15:28

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, én is imádom ;) Saját pestoval pedig tuti, hogy még finomabb! Köszi a hozzászólást!

706
csirkemell filé 40 dkg
jégsaláta 25 dkg
mozzarella 15 dkg
pesto 2 ek
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint