Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás rakott padlizsán

Mozzarellás rakott padlizsán
Mozzarellás rakott padlizsán
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tv műsorban láttam hasonlót, kicsit más volt mint ahogy én elkészítettem, mivel abban sokkal több szósz volt, sokkal több mozzarella sajttal. Nekem azért tűnt így megfelelőbbnek, mert kevésbé áztatja el a rántott zöldséget a szósz, és intenzívebb marad az íze.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha túl száraznak tűnik, tehetünk mellé a marinara szószból, illetve mozzarella helyett más sajttal is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, lesózzuk, szűrőbe tesszük 1,5-2 órára, hogy a leve lecsöpögjön, ami a sótól távozik.
  2. A morzsát előkészítjük, belekeverjük a borsot, apróra vágott petrezselymet, fokhagymaport. A tojásokat felverjük, sóval és 2 ek parmezánnal ízesítjük. A padlizsánokat a lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. Kisebb méretű tűzálló tál alját 3 ek. marinara szósszal megkenjük (a többi receptem közt megtalálható a marinara szósz receptje, ami 4 paradicsomból készül, ez a mennyiség elég a rakott padlizsánhoz) 2 teáskanál parmezánnal meghintjük, majd egy sor rántott padlizsánt helyezünk rá. Ismét 3 ek. marinara szószt teszünk rá, majd 2 tk parmezánt, és újabb sor padlizsánt. Végül erre a rétegre is 3 ek. marinara szószt teszünk, majd a mozzarellát felkarikázzuk, szintén rátesszük, a maradék parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük. Ha a sajt megolvadt, a széle kicsit megpirult, elkészült az étel. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás-parmezános padlizsán, rakott padlizsán marinara szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1839
mozzarella 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
padlizsán 2 db
marinara szósz 9 ek
napraforgó olaj 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 3 bögre
finomliszt 3 bögre
petrezselyem 1 csokor
fokhagymapor 2 kk