Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás répakrémleves

Mozzarellás répakrémleves
Mozzarellás répakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jól emlékszem, Nigella főzött hasonló, gyors levest zöldborsóból. Nekem most sárgarépám volt itthon, így ebből készítettem, de szerintem brokkoliból, karfiolból is finom lehet. Laktató leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors és laktató leves, munkás hétköznapokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépákat és a vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, ami kb. 1 ujjnyi vastagon ellepi. A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk.
  2. Ha megfőtt, 2 mozzarellával összeturmixoljuk. Sózzuk borsozzuk.
  3. Édesebb ízek kedvelői frissen reszelt gyömbérrel, karakteresebb ízek kedvelői zúzott fokhagymával ízesítsék. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtos sárgarépaleves, sárgarépa krémleves, mozzarellás répaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maitai
maitai Sun, 2012-05-06 17:56

Nálam most fő. Annyit változtattam, hogy egy szép nagy, de már kissé fonnyadt pritaminpaprikának kivágtam a csumáját, beledobáltam a felvágott friss gyömbért és fokhagymát, visszacsuktam és beraktam a sütőbe. Ezt is beleturmixolom majd a mozzarella mellé.

233
sárgarépa 5 nagy db
vöröshagyma 1 kis fej
mozzarella 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
víz 1.5 l