Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ms. Sharon Crumble (gyümölcsös poharas)

Ms. Sharon Crumble (gyümölcsös poharas)
Ms. Sharon Crumble (gyümölcsös poharas)
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme Ms. Sharon Crumble. Nem, ez nem egy női név, csak vicces kedvemben vagyok.
A sharon gyümölcs (Sharon Fruit) vagy más néven Sáron gyümölcs a kakiszilva izraeli nemesítése (Sáron-völgy), annak tulajdonképpen „igénytelenebb“ változata: alacsony, könnyen szüretelhető bokrokon terem, sem csersavat, sem magokat nem tartalmaz, és héjával együtt fogyasztható. Remek saláta-alapanyag. A Sáron-gyümölcsöt Izraelen kívül Spanyolországban és Dél-Afrikában is termesztik. (Forrás és bővebb leírás: Terebess.hu)
Kívülről úgy néz ki, mint egy sárga paradicsom (a tapintása, héja is olyan), az állaga tényleg szilvás, csak lédúsabb, zselésebb, az íze pedig szerintem semmihez sem fogható, mézédes.
Régóta szemeztem vele a zöldségesnél, meg is kérdeztem, hogy "Ebből mit szoktak...?" Zöldséges vállával biccent: "Hááát, csak úgy megeszik." Jó, ezt gondoltam, aztán megvettem "valamit majd csak kitalálok rá" alapon.
Már egy pár napja a hűtőben figyelt, amikor is sárgabarackos crumble-t szerettem volna, de azt nem kaptam (én naiv, novemberben szeretnék sárgabarackot). Sharon bezzeg volt itthon, úgyhogy íme, Ms. Sharon Crumble. (De most tényleg, nem olyan a neve, mint egy női név? :D)

hozzávalók / 2 adag

A tejszínes-gyümölcsös keverékhez

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sharont meghámozzuk, kockára vágjuk, és 3 tk barna cukorral összekeverjük.
  2. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük, és ezzel összekeverjük a cukros gyümölcsöt, majd 2 kerámia tálkába osztjuk.
  3. A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk (morzsalékosra), rusztikusan rászórjuk a tejszínes-gyümölcsös keverékre.
  4. Addig sütjük, míg a teteje megpirul
  5. Melegen tálaljuk, de hidegen is finom.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sáron gyümölcsös morzsa, gyümölcsös crumble pohárban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2011-04-03 20:12

Ez más gyümölccsel is jó lehet! A sharont imádom, de ritkán van, és drága. Ez a recept viszont szuper! Gyors, finom, és nem túlságosan hizlaló.

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-12-03 17:07

Az remek!...és ugye lesz még sharon?Ja épp ma gondolkodtam régebben mondtad hogy kipróbálod azt a házi csokit.Emlékszel?Látod én itt osztom a feladatokat és örülök majd a recidnek.Te olyan kis ügyes vagy.Puszi.Bogi

811
datolyaszilva 1 db
barna cukor 3 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 1 dl
finomliszt 10 dkg
vaj 7.5 dkg
porcukor 5 dkg