Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin alaprecept 4.

Muffin alaprecept 4.
Muffin alaprecept 4.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az alaprecept az egyetlen, ami nekem bevált. Rengeteg muffinrecepttel megpróbálkoztam már, de vagy nem vált le a már megsült muffin a muffinpapírról, vagy összeesett, vagy csak egyszerűen nem olyan íze volt, amit én szerettem volna. Ez alapján csináltam a legelső muffinjaimat, azthiszem a Tinában találtam a receptet, és aztán azóta is ez alapján csinálom az összeset. Aki kipróbálja, garantáltan nem fog csalódni. A képen egy kakaós és egy diós változat van, isteni finom, ajánlom kipróbálásra. ;)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, a cukrot és a tojásokat simára keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. ;)
  3. Ha teszünk bele egyéb hozzávalókat, akkor azokat akkor adjuk hozzá, ha már kész a muffinalap, tehát a 3. lépésként.
  4. A muffinsütőt kibéleljük a muffinpapírokkal, és egy kanál vagy spatula segítségével beleadagoljuk a muffintésztát a formákba.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 117 767
elküldve: 15
receptkönyvben: 471
elkészítve: 55/67
Facebookon megjelent: -

szakács

weby

Mióta szakács: 2011.12.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű muffin, muffin szabad ízesítéssel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jean79
Jean79 Thu, 2014-12-04 19:19

Szia! Ez a hatodik alaprecept amit próbáltam és EZ A NYERŐ! Hálás köszönet neked.
Drága gyermekeim zsűriztek és a te muffinod volt a 10 pont. Azt hiszem ez egyértelmű.

Bnory
Bnory Thu, 2014-03-13 17:40

Ma én is megsütöttem. Tökéletes lett :) Szétválasztottam a masszát, az egyikbe tettem kakaót a másikba kevés kókuszt és csokidarabokat. Mindenből a dupláját vettem így lett 20 db. Köszi a receptet! Megőrzöm és akkor tuti nem lesz már bakis muffin :P

ess
ess Sun, 2013-11-24 12:13

Megcsináltam, tökéletes lett:-) Én fél deci tejet tettem hozzá..Sok múlik ugye a liszt minőségén és a tojások nagysága és hozzájárul a tészta sűrűségéhez...Én kandírozott narancsot, mogyoróforgácsot és mazsolát tettem bele:-) 180 fokon sütöttem és nagyon szép lett a formája is. Köszi nyuszóka:-)

mchawer
mchawer Tue, 2013-05-28 19:20

Hát én megcsináltam, de sej ribizli ide, piros bicikli oda egyáltalán nemlett jo...pedig tudom, hogy 100 forintnak 50 a fele, de mégis valami nem klappol. Nem kell nekem a szőke, ha van barna ugyhogy raktam bele étcsokit, de olyan rossz lett, hogy azcsak csuhajja...felmászhattam volna a fára, hogy lerázzam a meggyett, még a babám is összeszedte volna, de ma túl hideg volt ehez, ezért maradtam a csokinál...ugylátszik nemvolt jo döntés:( dehát amikor a vodka a fejembe szál már hívogat a padló...tudom, hogy nem lehet az ember fából, de ez igy se, úgyse lett jo....na majd holnap elküldöm a Lidi nénit a vásárba valami jo kis choko-choko muffin alapért... ui: Aranka SZERETLEK!!!! <3

nagyizus
nagyizus Mon, 2013-02-04 08:24

Szia!

Ehhez a lisztmennyiséghez én is kicsit soknak tartom a Rama-t. Vagy 2x ennyi liszt és cukor vagy fele annyi Rama. Persze csak szerintem. És látom sokan tejjel hígították, az sem árt bele. Amúgy jó recept, én a kakaóssága miatt találtam rá :-)

Gabianya77
Gabianya77 Sun, 2013-02-03 18:57

Szia! Már az x. alaprecept után én is rátaláltam az igazi muffinreceptre! A Tiedre!!!! Isteni finom lett, egyszerűen tökéletes. 2 perc alatt elfogyott a 12 db!!! Receptkönyve mentve, most már csak ezt fogom csinálni. Köszönöm. Gabi :)

NyKKyN
NyKKyN / NyKKyN Thu, 2013-01-24 09:32

Szia.
Ajánlanám neked, hogy ha nem szeretnéd, hogy olyan legyen a teteje mint egy vulkán, akkor közepes lángon süsd :) Mert nagyon hamar megkeményedik a teteje, és a közepe még jönne fel a sütőportól, és áttöri. Közepes lángon viszont egyenletesen süti meg :)

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2013-01-21 16:31

Helo !
Kicsit sokallom a zsiradékot a muffin tésztájába. De úgy egyáltalán...soknak találom. Nem lehet olyan muffint készíteni, amibe nincs ennyi zsír????
üdv Jolán

jutkoci
jutkoci Sun, 2012-12-30 09:02

Finom lett.. en tettem bele 1 dl tejet is, mert tul surunek talaltam a tesztajat menet kozben, de meg vagyok teljes mertekben elegedve a recepttel. En is rogton 2x-es mennyiseget csinaltam (abba ment + 2 dl tejet, es par evokanal kakaot- nalam ez 5 volt).
Koszi a receptet!

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Wed, 2012-11-07 11:34

Ritkán sütök muffint, általában ha sütök, akkor is díszítem és cupcake lesz belőle, de legalább egyszer szerettem volna egy igazi, "púpos", felrepedezős tetejű muffint sütni. A képből és a hozzávalókból úgy tűnt, hogy ez olyan lesz, és belevágtam. Először kétségbeestem, mert a cukros vajat akármennyire próbáltam, csak darabosra tudtam elkeverni, de a liszt szép simává tette. Ezekkel a mennyiségekkel a tészta túl sűrű volt, felmászott a robotgép karjára, úgyhogy fakanállal kellett kevernem, végül pár evőkanál tej hozzáadásával pont olyan lett, amilyet szerettem volna. A cukor mennyiségét feleztem, mert nem vagyok túl édesszájú, de így is jó lett, kinézetre pedig tökéletes, és végre egy muffin, ami szinte kiesik a papírból, nem kell cafatonként leszedni.. :) Ezentúl csak ezt sütöm. Ja, és nekem 9 darab lett belőle. :)

nyuszóka
weby / nyuszóka Thu, 2013-01-17 20:49

Szia!

Nagyon örülök, hogy úgy sikerült, ahogy szeretted volna! :) Én nem szoktam higítani, maximum ha még kakaót is teszek bele, de így is ki tudom keverni mindig, nekem nem szokott a karokra ragadni. De mindenkinek más jön be, és ha neked plusz 3 ek tej teszi olyanná, amilyennek szeretnéd, akkor úgy kell csinálni! ;) Mindenesetre örülök, hogy bevált a recept, nekem évek óta ez a favorit! :)

Üdv: Viki

Benkusz
Benkusz Thu, 2012-06-21 18:01

Szia! Volt régebben egy jól bevált receptem, csak valahová elkevertem..azóta próbálkoztam többfélével, de egyik sem vált be igazán.. De ez.. Ez olyan,mint ami volt.. Kellemesen lágy tészta, és szépen elosztva pont elég a tészta a 12 formába :) Köszönöm :)

nyuszóka
weby / nyuszóka Fri, 2012-06-22 14:11

Szia!
Örülök a sikernek! :) Én is imádom, ezen kívül nekem sem vált be egy sem. Aztán variálásra fel, itt a nyár, minden tele gyümölcsökkel, mehet a muffinba is!! :)

Benkusz
Benkusz Fri, 2012-06-22 14:40

Szia :)

Szerencsére van egy kis kert, ahol akad némi gyümölcs :) Lett belőlük pár üveg befőtt is, szóval marad télire is :)

orsi005
orsi005 Fri, 2012-02-17 14:31

Szia!
Én legutóbb 2 éve sütöttem muffint de addig nagyon sokat, és egy könyvből tanultam a receptet. Soha nem égett oda, mindig tudtam hogy kb hány percig kell sütni stb. Azóta az a könyvem már nincsen meg így a neten próbáltam keresni hasonló receptet. Elkezdtem csinálni a te receptedet és nekem valahogy nem olyan lett a tészta állaga mint amilyenre régen sikerült. Pedig betartottam pontosan a mennyiségeket, hogy tutira nem rontsak el semmit. Nagyon összeállt a massza. Aztán tettem hozzá egy kis tejet, azzal kicsit felhígult és gondoltam már kezd hasonlítani arra amire emlékszem :). Tettem bele alma meg csoki darabokat és beletöltöttem a muffin formákba.
12 perc után egy enyhe égett szagot éreztem :) és kivettem a sütiket. Valamiért odaégett mindegyiknek az alja :). Úgyhogy teljesen el vagyok keseredve hogy kijöttem a gyakorlatból és nem tudok muffint sütni :)
(ja azt hozzá kell tennem, hogy az alja ugye megégett a teteje meg nagyon világos maradt, viszont a belseje az abszolút ehető. és a sütő nem volt magas fokozaton.)

nyuszóka
weby / nyuszóka Mon, 2012-02-20 14:16

Szia!

Nem tudom mi lehet a probléma. :/ Én soha nem szoktam higítani, mert bár furcsa lehet, de úgy jó, ahogy van a tészta, kicsit ragadós, de ettől lesz olyan finom, maximum gyümölccsel vagy valami egyéb hozzávalóval higítom. Már ha ez higításnak nevezhető. :) Nekem mindig megsül, és általában nem is kell a 20 perc 15, 17 is elég szokott lenni, ha nem töltöm meg valami vizesedő dologgal, pl. túróval a közepét... Lehet, hogy a higítás volt a baj, bár sok rációt nem látok ebben sem. Nekem egy elég jó, új villanytűzhelyem van, de mikor ezt a receptet először megcsináltam, akkor még hagyományos, gázos sütőben tettem mindezt, amiben nem volt könnyű megsütni semmit, de ez mégis mindig sikerült.
Nem lehet, hogy túlságosan mélyre tetted a sütőben? Én középre szoktam. Vagy nem lehet, hogy nem jó a hőelosztás a sütődben? Milyen régi? Nem hinném, hogy a te hibád volt egyébként, inkább a sütőre tippelnék. Amúgy meg gyakorlat teszi a mestert. :) Nekem sem sikerül minden elsőre. :)
Viki

daire
daire Mon, 2012-01-09 17:01

Tegnap megsütöttem és úgy vettem észre, hogy nem 12 db jön ki belőle. Kicsit meg is ijedtem, hogy milyen kevéske adagok jutottak a 12-es formába. Sütés közben szépen feljöttek, de így is csak félig töltötték meg a formát. Kakaót és csokit raktam bele. Ízre nagyon jó, de legközelebb dupla adagot készítek belőle. :)

nyuszóka
weby / nyuszóka Tue, 2012-01-10 20:19

Szia!
Örülök, hogy ízlett, én imádom! :) Bizony, a 12-es muffinsütőt nem tölti meg, nekem 1 adagból olyan 9 db szokott kijönni. Viszont ha valami gyümöclsöt vagy tölteléket teszek bele, akkor kijön a 12. Azért is érdemes dupla adagot sütni, mert hamar elfogy. :) A kakaóval kapcsolatban én nem mérem, mindig látszatra teszem bele. Attól függ ki hogy szereti, de 2 ek mehet bele szerintem bőven.
Ajánlom kipróbálásra kakaósan, töltelékként banánkarikát rá túrókrémet(mintha palacsintába készítenéd). Úgy szoktam, hogy alulra kevés tészta, kiskanállal mélyedést csinálok bele, hogy körülölelje a banánt és a túrókrémet, aztán a töltelék után még egy adag tészta szépen rásimogatva a töltelékre. Valami isteni finom, csak kicsit időigényesebb! :)

daire
daire Fri, 2012-01-06 13:56

Szia!
A kakaósba mennyi kakaót teszel? A kakaó mellé nem kell hozzá több cukor?

476
finomliszt 16 dkg
margarin 12.5 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
csokoládé 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tehéntúró 10 dkg
dió 5 dkg